Izvor: Blic, 14.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plate uvek redovne

Plate uvek redovne

KRUŠEVAC - Fabrika maziva (FAM) iz Kruševca za četiri decenije poslovanja nikada nije poslovala sa gubitkom, niti je bila opterećena kreditima, a zarade zaposlenih, takođe, nikada nisu kasnile ni jedan dan. Ta fabrika je lider u proizvodnji industrijskih i motornih ulja i mazivnih masti na tržištu Srbije.

- Fabrika maziva nikada nije bila opterećena ni dinarom kredita, niti je negativno poslovala. Nikada nisu kasnile ni zarade zaposlenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojih je trenutno 276, a prosečna neto plata iznosi oko 30.000 dinara - rekao je generalni direktor, Branislav Jovanović.

Fabrika maziva izvozi oko 15 odsto proizvodnje.

- Proizvodi FAM-a pojavili su se ponovo na tržištima bivše Jugoslavije, a u narednih šest meseci ostvarićemo i planove na tržištima zapadne i jugoistočne Evrope. Neke manje količine određenih proizvoda plasiraćemo i na tržišta Afrike i Azije - rekao je Jovanović.

U prošloj godini Fabrika maziva ostvarila je ukupan prihod od 13 milona evra, a do kraja ove planiran je rast do 15 miliona evra.

FAM je u procesu privatizacije, a prema proceni konsultantske kuće 'Diloit tuš' kapital je procenjen na 26 miliona evra. Očekuje se da proces privatizacije bude okončan u narednih četiri do šest meseci.

Početkom ove godine desetak radnika opredelilo se za odlazak iz Fabrike maziva uz otpremnine u iznosu od 1.200.000 dinara. Trenutni broj radnika je optimalan, pa je za svaki novi odlazak neophodan pristanak direktora. Zaposleni su do nedavno najavljivali i da su raspoloženi da kao konzorcijum učestvuju u privatizaciji, ali su odustali kada su ustanovili da bi bili prinuđeni na pojedinačna zaduživanja kod banaka i na iznose do 100.000 evra.

N. Erac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.