Planski napreduje izgradnja obilaznice oko Beograda

Izvor: Studio B, 02.Feb.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planski napreduje izgradnja obilaznice oko Beograda

Izgradnja prvih kilometara obilaznice oko Beograda stigla je do najtežeg dela.

U toku je betoniranje vijadukta iznad batajničke pruge, a zbog prolaska vozova, bez obzira na ogroman minus, radnici su prinuđeni da taj posao obavljaju samo noću.

Najveći deo posla na 6 kilometara dugom putu između Batajnice i Dobanovaca već je završen, pa nadležni kažu da će se tranzitnom saobraćaju koji glavnom gradu prilazi sa severa, mogućnost da zaobiđe čitav Beograd na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << putu ka jugu zemlje otvoriti najkasnije za tri meseca.

Dve slike sa dva batajnička fronta, između kojih se nalazi most od 53 betonska polja kojim će se automobili s novosadskog autoputa spuštati ka Dobanovcima. Na tom početku obilaznice dve grupe radnika udaljene kilometar imaju pa gotovo isti zadatak. Ovi se pripremaju za gradnju iznad kolovoza da bi stigli do novosadskog autoputa.

Na drugom kraju konstrukcije od 40 hiljada kvadrata najteži zadatak podizanja petlje Batajnica. Vijadukt mora preko pruge.

Pod svetlom reflektora, na deset metara visine, gde je temperatura za još nekoliko stepeni niža, a vetar mnogo jači. Mora da se radi tako, jer se po jedinom mogućem dogovoru vozovi tek tada zaustavljaju. A kraj radova na ove dve saobraćajne trake nije daleko.

Preko šest kilometara autoputa u nastavku obilaznice između Batajnice i Dobanovaca ima prvi sloj asfalta ispod koga je kažu nasuto preko pola miliona kubika peska. Ovo je najvažniji deo obilaznice na kome se sve što dolazi iz pravca Mađarske i Hrvatske spaja i usmerava ka jugu oko glavnog grada.

To što će i Dobanovačka petlja biti završena kada i prethodna Batajnička ne znači da vožnja oko Beograda dalje od ovog mesta neće biti moguća. Naprotiv 1. maja voziće se kažu i preko Orlovačkih mostova i straževičkog tunela, proradiće obilaznica.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.