Planine spasle Meksiko od katastrofe

Izvor: B92, 24.Okt.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planine spasle Meksiko od katastrofe

Uprkos sumornim prognozama uragan Patriša je iznad meksičkog kopna počeo da slabi i trenutno se smatra olujom kategorije 2.

Patriša je protutnjala jugozapadnim Meksikom, zahvatila je nekoliko primorskih mesta i okolnih sela, ali je potom njena snaga ubrzano opala.

Iako je postojao veliki strah od toga šta će oluja doneti sa sobom, mišljenja pojedinih meteorologa su se pokazala kao tačna, meksičke planine su usporile Patrišu.

“Rapidno slabljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i dalje očekuje, Patriša će do kraja dana postati samo tropska depresija, a tokom noći će potpuno nestati“, navodi se u poslednjoj prognozi američke Nacionalne meteorološke službe.

Uprkos tome, meksički zvaničnici su upozorili stanovništvo da mora da bude oprezno i tokom sledeće noći, a predsednik Enrike Penja Nijeto je naveo da je šteta minimalna, s obzirom na to kakva je katastrofa najavljivana.

Ipak, posledice oluje će biti viđene tek narednih dana, s obzirom na to da su pokrenuta brojna klizišta, a velike padavine su izazvale poplave u nekoliko gradova.

Uragan Patriša pogodio je jugozapadnu meksičku obalu kao oluja najviše kategorije i doneo sa sobom jake kiše, visoke talase i ciklonske vetrove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Kako uragan nosi sve pred sobom!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2015

Uprkos sumornim prognozama uragan Patriša je iznad meksičkog kopna počeo da slabi i trenutno se smatra olujom kategorije 2...Patriša je protutnjala jugozapadnim Meksikom, zahvatila je nekoliko primorskih mesta i okolnih sela, ali je potom njena snaga ubrzano opala...Iako je postojao veliki strah...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.