Planinari spasli devojčice u kanjonu Vratne

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinari spasli devojčice u kanjonu Vratne

Regionalna akcija planinara "Kanjonom reke Vratne" prerasla je, neplanirano, u akciju spasavanja dve devojčice, koje su se povredile na izlasku tog kanjona.

U povratku sa jučerašnje akcije vežbe u kanjonu spasioci su primili poziv da su dve devojčice povređene, te su član Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić iz Zlota i saradnica te službe Mirjana Perić iz Niša prvi pritekli u pomoć.

Njih dvoje su devojčicama, kako se navodi u saopštenju GSS, imobilisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << povrede, dok je deo planinara koji je učestvovao u akciji, po njihovim uputstvima, dobio zadatak da pripremi improvizovana nosila, kojima su prebačene do vozila Hitne pomoći i dalje do nabližeg zdravstvenog centra.

U organizaciji Planinarskog društva "Deli Jovan" iz Negotina, juče je održana, po prvi put, regionalna akcija, u kojoj je učestvovalo 216 planinara iz Negotina, Zlota, Boljevca, Bora, Kladova, Smedereva, Zaječara, Aleksinca, Knjaževca i Niša.

Skoro trećinu učesnika činili su izviđači i deca iz osnovnih škola u Negotinu i okolnim selima.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Planinari spasili dve devojčice u kanjonu reke Vratne

Izvor: Blic, 10.Sep.2012

Regionalna akcija planinara "Kanjonom reke Vratne" prerasla je, neplanirano, u akciju spasavanja dve devojčice, koje su se povredile na izlasku tog kanjona...U povratku sa jučerašnje akcije vežbe u kanjonu spasioci su primili poziv da su dve devojčice povređene, te su član Gorske službe spasavanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.