Plan premijerke je sramota koja ponižava državu

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plan premijerke je sramota koja ponižava državu"

Bivši šef diplomatije Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je plan premijerke Tereze Mej o Bregzitu ustavna sramota koja bi ponizila Britaniju.

On je istakao da taj plan ostavlja Britaniju pod uticajem Evropske unije za generacije koje dolaze.

"Moji prijatelji konzervativci, to nije demokratija. To nije ono za šta smo glasali", rekao je Džonson na konferenciji Konzervativne partije u Birmingemu, ističući da ne treba verovati da nema drugog plana i alternative.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je upozorio da, ukoliko stvari budu urađene pogrešno, Britanci će to teško oprostiti, preneo je Rojters.

U govoru koji je naišao na odobravanje na skupu Konzervativne partije u Birmingemu, Džonson je pozvao na nove poreze i veća davanja za zdravstveni sistem.

On je pozvao konzervativce da podrže slobodno tržište kako opoziciona Laburistička partija i dalje ne bi bila na vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.