Izvor: B92, 22.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan Saveza vojvođanskih Mađara

Subotica -- Mađari u Vojvodini predstojeće izbore vide kao šansu za ulazak njihovih predstavnika u Skupštinu Srbije, kaže Jožef Kasa.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) je medijima u Subotici rekao da izbori nisu šansa samo za vojvođanske Mađare i manjine već i za celu državu. "SVM vidi sebe kao partnera onih snaga koje će vući Srbiju napred u evropske integracije", rekao je Kasa.

Prema njegovim rečima, ta stranka je na osnovu sugestija sa skupova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana izradila svoj program, dok je izborni slogan "Nova šansa".

Kasa je najavio i prikupljanje potpisa za vraćanje bačkih opština priključenih kikindskom okrugu i dodao da je SVM već počeo prikupljanje potpise za peticiju, kako bi zahtev bio podnet novoj vladi u što kraćem roku.

"Sentu, Adu i Kanjižu Milošević je svojevremeno oteo Subotici, kako bi uticao na izborne rezultate. Te opštine prirodno pripadaju ovom regionu", rekao je Kasa.

On je istakao i da su jučerašnje potpisivanje ugovora o rekonstrukciji Narodnog pozorišta i otvaranje poslovnog inkubatora u Subotici rezultat zalaganja i rada Saveza vojvođanskih Madajra.

Prema Kasinim rečima, SVM planira i kampanju od vrata do vrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.