Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakat (ni)je delo - dilema za političare i pravnike

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka kritikovala je danas pravosuđe jer su osobe osumnjičene da su lepile plakate sa likovima i telefonima funkcionera Demokratske stranke Srbije oslobođene odgovornosti.

U saopštenju SRS-a ocenjuje se da su plakati, na kojima je, uz slike i fiksne službene telefone pisalo "Oni su prodali Beograd, Pitajte ih pošto", predstavlja poziv na fizičku likvidaciju i obračun.

SRS je u saopštenju naveo da su plakate lepili aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Demokratske stranke i optužila tu partiju da je, zbog činjenice da su oni oslobođeni odgovornosti, na taj način pokušala da u pravosuđe unese princip da "fašističko delovanje nije kažnjivo".

Mediji su danas preneli navode iz MUP-a da su plakate lepili članovi Demokratske stranke, trojica Beograđana i dve osobe sa prebivalištem u Crnoj Gori, u Sutomoru i Baru.

Bez naznaka o stranačkoj pripadnosti

Javni tužilac Trećeg opštinskog tužilaštva Goradna Čolić rekla je da je to tužilaštvo dobilo izveštaj policije o lepljenju plakata sa likovima i službenim telefonima gradskih funkcionera Demokratske stranke Srbije i da će narednih dana odlučiti kako će postupiti. "Policajci su zatekli nekoliko mladića koji su lepili te plakate i obavestili o tome našeg dežurnog tužioca. Ona je, prema tadašnjim navodima policije, rekla da u tom trenutku nije bilo krivičnog dela i da ne treba da zadržavaju te ljude", kazala je Čolić agenciji Beta.

Ona je dodala da se u izveštaju policije navode samo imena i lični podaci osumnjičenih, i da nema mesta govoriti o njihovoj stranačkoj pripadnosti. "Mi ćemo prema tom izveštaju i našim saznanjima odlučivati o daljem toku postupka", naglasila je Čolić.

Na plakati koje su osvanuli u centru Beogradu pre tri dana, uz slike i fiksne službene telefone Andreje Mladenovića, Nenada Komatine i Aleksandra Popovića, pisalo je "Oni su prodali Beograd, Pitajte ih pošto".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.