Pješački prelazi izblijedjeli

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pješački prelazi izblijedjeli

BANJALUKA - Pješački prelazi su izlizani i skoro nevidljivi u nekoliko naselja i u užem centru Banjaluke, tvrde pješaci, a njihova obnova je planirana, kako saznajemo od nadležnih, za dva mjeseca.

"Obnovu pješačkih prelaza planiramo da uradimo pred početak školske godine", rekao nam je Zoran Novaković, načelnik Odjeljena za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja.

U Savjetu MZ Rosulje kažu da su pješački prelazi vidljivi samo u centralnom dijelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << naselja.

"Vidljivost pješačkih prelaza je solidna u ulicima Kralja Petar II, Mladena Stojanovića i Trive Amelice, dok ih je u ostalim ulicama potrebno obnoviti jer ostanu izlizani zbog nedostatka novačnih sredstava", rekao je Željko Gagula, predsjednik Savjeta MZ Rosulje.

U MZ Borik II kažu da su pješački prelazi dobro vidljivi, te da su obnavljani prije mjesec.

U naselju Lauš mještani smatraju da su pješački u ovom naselju slabo vidljivi.

"Pješački prelazi su izblijedjeli, na nekim mjestima uopšte se ne vide. Posebno je kritično tamo gdje mnogo djece prelazi ulicu", rekao je Dragomir Bošnjak, mještanin Lauša.

S njegovim mišljenjem slaže se još građana iz drugih naselja.

"Sada sam prošla kroz grad i mogu reći da se pješački prelazi slabo vide. Evo, i ovdje, kod Venecija mosta, su izlizani. Ulicu je teško preći jer se i vozi brzo, a vozači nemaju nimalo savjesti da propuste pješake", smatra Milica Gajić.

Kako saznajemo iz CJB Banjaluka, od početka godine do kraja maja sankcionisano je 309 vozača zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima, a novčane kazne za to su od 40 do 100 KM, te u slučaju saobraćajne nesreće i do 1.000 KM.

Za održavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, odnosno obilježavanje uzdužnih, poprečnih i ostalih oznaka na saobraćajnim površinama Programom zajedničke komunalne potrošnje u ovoj godini planirano je 100.000 KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pješački prelazi izblijedjeli

Izvor: BanjalukaLive.com, 18.Jun.2015, 17:13

Pješački prelazi su izlizani i skoro nevidljivi u nekoliko naselja i u užem centru Banjaluke, tvrde pješaci, a njihova obnova je planirana za dva mjeseca, saznaju "Nezavisne". "Obnovu pješačkih prelaza planiramo da uradimo pred početak školske godine", rekao je Zoran Novaković, načelnik Odjeljena...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.