Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pješaci i biciklisti da nose svjetloodbojne prsluke

BIJELJINA - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina pozvao je pješake i bicikliste da u zimskom periodu u vrijeme smanjene vidljivosti korste svjetloodbojni prsluk koji pomaže da ih uoče vozači.

z bijeljinskog CJB navode da je ovo period karakterističan po većem broju saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici pješaci i biciklisti, te je neophoodan povećan oprez.

"Najveći broj saobraćajnih nezgoda ovih kategorija registrovan je kao posljedica nepropisnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kretanja pješaka, kretanje kolovozom pod dejstvom alkohola i kretanje pješaka kolovozom u vannaseljenom mjestu bez svjetloodbojnog prsluka", istaknuto je u saopštenju.

CJB poziva pješake i bicikliste da u saobraćaju u vannaseljenom mjestu za vrijeme smanjene vidljivosti koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola.

"Da bi uticali da se smanji crna statistika apelujemo da pješaci i biciklisti nose svijetloodbojne prsluke jer je zimski period karakterističan i po tome što veći broj sugrađana nosi tamnu odjeću, pa to umnogome otežava njihovu vidljivost, posebno u neosvijetljenim ulicama i mjestima", navodi se u saopštenju.

Na području u operativnoj nadležnosti CJB Bijeljina u januaru je zabilježena saobraćajna nesreća u kojoj je poginula tridesetjednogodišnja žena pješak.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.