Pitajte Bajdena, ja ne znam

Izvor: B92, 04.Jun.2021, 19:16

"Pitajte Bajdena, ja ne znam"

Predsednik Rusije Putin rekao je da on i američki predsednik Bajden na predstojećem samitu treba da pokušaju da pronađu put za normalizaciju odnosa.

"Razmotrićemo pitanja bilateralnih odnosa, polazim od toga da moramo da pokušamo da pronađemo način za normalizaciju odnosa. Oni su sada na izuzetno niskom nivou. Svi to odlično znamo", rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je Sputnjik.

On je dodao da će s Bajdenom razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i o strateškoj stabilnosti, razoružavanju, borbi protiv koronavirusa, rešavanju konflikata i ekologiji.

"Razgovaraćemo o strateškoj stabilnosti, rešavanju međunarodnih sukoba u žarištima, razgovaraćemo o razoružavanju, borbi protiv terorizma, nadam se. O pandemiji, ekološkim pitanjima. Eto to je agenda", rekao je Putin.

Putin je, takođe, rekao da Rusija nema nesuglasice sa Amerikom, već Amerika jednostavno želi da zaustavi razvoj Rusije.

"Nemamo nesuglasice sa Amerikom. Oni imaju samo jedno razmimoilaženje – žele da zaustave naš razvoj, govore o tome otvoreno. Sve ostalo se izvodi iz tog stava: i ograničenja u oblasti ekonomije i pokušaji da se utiče na unutarpolitičke procese u našoj zemlji, uz oslanjanje na one snage koje oni smatraju svojim unutar Rusije. O tome se radi“, objasnio je Putin.

Dodao je i da Rusija sama nikakve sankcije protiv drugih zemalja na uvodi, već jednostavno pokušava da odgovori tako da "ne puca sebi u nogu".

Upitan da li se posle samita mogu očekivati nove sankcije protiv Rusije, on je odgovorio:

"To pitajte Bajdena, ja ne znam."

"Mi ne uvodimo nikakve sankcije, nego odgovaramo na određeni način tamo gde smatramo da je moguće a da sebi ne nanesemo štetu, da ne pucamo sebi u nogu. Zašto američki partneri rade to što rade zagonetka je i dan-danas“, rekao je on.

Putin je dodao i da su odnosi Rusije i Amerike u velikoj meri taoci unutrašnje politike u Americi i izrazio je nadu da će se to jednom završiti.

Samit dvojice lidera biće održan 16. juna u Ženevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.