Pistorijus optužen za ubistvo devojke

Izvor: Kurir, 20.Avg.2013, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijus optužen za ubistvo devojke

Šestostruki paraolimpijski pobednik će se na optuženičkoj klupi opet naći od 3. do 20. marta, za kad je zakazano suđenje

Počinje proces.

Suđenje južnoafričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu (26), koji je optužen za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp, počeće u martu sledeće godine! Njemu će se suditi za ubistvo s predumišljajem, a u slučaju da ga sud proglasi krivim, preti mu doživotna robija!

Kako se navodi u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Višeg suda u Pretoriji, šestostruki paraolimpijski pobednik će se na optuženičkoj klupi opet naći od 3. do 20. marta, za kad je zakazano suđenje. Pistorijusu je juče uručena i kopija optužnice, u kojoj se, pored ubistva, tereti i za nezakonito posedovanje municije.

Južnoafrički atletičar, kome su amputirane obe noge, ubio je svoju devojku na Dan zaljubljenih ove godine, a branio se tvrdnjom da je mislio da je reč o provalniku. U navodima optužnice, međutim, tvrdi se da je Pistorijus počinio zločin posle svađe. Na listi tužilaštva nalazi se više od 100 svedoka.

(A. V.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.