Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2023, 12:30

Pištalo: Obnovićemo biblioteku na Kosančićevom vencu kao Memorijalni centar

Dan sećanja na stradanje Narodne biblioteke Srbije u Drugom svetskom ratu obeležen je danas ceremonijom na lokalitetu na Kosančićevom vencu gde je ministarka kulture Maja Gojković kao specijalna izaslanica predsednika Republike položila cveće i simbolično ostavila knjigu na mestu gde je na današnji dan 1941. godine u bombardovanju srušena zgrada NBS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležen Dan sećanja na stradanje Narodne biblioteke Srbije: "Obnovićemo Biblioteku na Kosančićevom vencu kao Memorijalni centar"

Izvor: 24sedam.rs, 06.Apr.2023

Već duže od osam decenija, pitamo se zašto je neko nacionalnu biblioteku, kao svedočanstvo postojanja jednog naroda, izabrao za legitimnu metu i odlučio da je do temelja razori - rekla je ministarka Maja Gojković

Nastavak na 24sedam.rs...

Cvet i knjiga na mestu stradanja Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu

Izvor: Danas, 06.Apr.2023

- Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, kao specijalna izaslanica predsednika Republike Aleksandra Vučića, položila je danas simbolično cvet i knjigu na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu, jedne od najstarijih i najznačajnijih ustanova kulture...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.