Pismo sa jakim otrovom ricinom stiglo u američki Kongres

Izvor: Blic, 17.Apr.2013, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo sa jakim otrovom ricinom stiglo u američki Kongres

Poštanska koverta koja je sadržala jak proteinski otrov ricin otkrivena je u američkom Kongresu, dan nakon terorističkog napada u Bostonu, javile su televizije u SAD.

Pismo je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru, ali mu nije uručeno, pošto je nakon provere ustanovljeno da se u koverti nalazi otrov koji je višestruko jači od cijanida.

Prema navodima Rojtersa, pismo je upućeno iz Memfisa u Tenesiju. Istragu su preuzeli FBI i kongresna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policija, kao i druge vladine bezbednosne agencije. Pismo sa materijom za koju se veruje da je otrovna upućeno je u sedište FBI u Kvantiku.

Do incidenta sa pismom došlo je samo dan nakon terorističkog napada na bostonski maraton u kome su tri osobe izgubile život, dok je više od 180 povredjeno, od kojih je 17 i dalje u kritičnom stanju.

Američke vlasti još ne znaju ko stoji iza napada, a za sada se niko nije javio i preuzeo odgovornost.

Pročitajte još U napadu u Bostonu korišćene bombe od pretis lonaca i kuglagera AP: U Beogradu trčali za Boston iako pamte NATO bombardovanje "Čovek sa kaubojskim šeširom" heroj Bostona Veljović: Stepen bezbednosti u skladu s procenom Veliki broj povređenih u napadu u Bostonu ostaće bez nogu (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI) Održana trka solidarnosti sa žrtvama Bostonskog maratona Osumnjičeni za napad u Bostonu je "muškarac tamne puti sa stranim naglaskom" Osmogodišnji dečak poginuo u eksploziji u Bostonu, mlađa sestra ostala bez noge Ovo je 78-godišnji maratonac kog je bomba u Bostonu prvog oborila na zemlju, ali je ipak završio trku Eksplozije na maratonu u Bostonu: Tri žrtve, 150 povređenih

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki senator dobio pismo s otrovom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2013

Američki republikanski senator Roger Wicker iz Mississippija primio je pismo s otrovom ricinom. Pismo je stiglo na njegovu senatsku adresu, ali je ricin otkriven u rutinskoj sigurnosnoj kontroli prije nego što je dospio u njegove ruke. Pismo je upućeno iz Memphisa. Ricin je visoko toksičan biološki...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PREPORUČENO: Pismo sa jakim otrovom stiglo u američki Kongres

Izvor: S media, 17.Apr.2013

Poštanska koverta koja je sadržala jak proteinski otrov ricin otkrivena je u američkom Kongresu, javili su mediji u SAD...Pismo je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru, ali mu nije uručeno, pošto je nakon provere ustanovljeno da se u koverti nalazi otrov koji je višestruko...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.