Pismo preživele sa Titanika: Stravična noć, imala sam 25 minuta da se spasem!

Izvor: Kurir, 26.Mar.2015, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo preživele sa Titanika: Stravična noć, imala sam 25 minuta da se spasem!

Francuskinja po imenu Rouz Ameli Ikard 1955. godine. napisala je pismo o užasima koje je videla spašavajući se sa Titanika

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil

Rouz Ameli Ikard jedna je od 745 ljudi koji su uspeli da prežive strašan brodolom. Umrla je 1964. godine, kao Francuskinja koja je najduže živela od svih preživelih Francuza sa broda Titanik. Njena pisma porodica je prodalana aukciji i tako su njene reči prvi put dospele u javnost.

Legendarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i navodno „nepotopljivi” Titanik potonuo je 1912. godine, na svom prvom i poslednjem putovanju. Gospođica Rouz Ameli Ikard bila je služavka bogate amerikanke Marte Stoun, supruge predsednika Kanadske telefonske kompanije.

Zajedno su se ukrcale u prvorazredni smeštaj na Titaniku i krenule ka dalekim Sjedinjenim Američkim Državama. Njih dve uspele su da pobegnu sa tonućeg broda i spasu se u jednom od malobrojnih čamaca za spasavanje.

Evo kako je gospođica Ikard opisala noć kada je potonuo Titanik:

Otvoreno pismo Meril Strip: O ovome više ne želi da ćuti!

Selin Dion kroz suze otkrila: Nemam budućnost, živim dan po dan! (VIDEO)

Tužna princeza Grejs Keli: Mrzela svaku sekundu svog kraljevskog venčanja!

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

Umire u 24. godini: Dragocene reči hrabrog momka i poruka celom svetu!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.