Pismo glumcu iz Vojne akademije koji je rekao da je Srbija okupirala Crnu Goru (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Mar.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo glumcu iz Vojne akademije koji je rekao da je Srbija okupirala Crnu Goru (VIDEO)

Izjava glumca Mladena Nelevića da su 1918. godine Srbi okupirali Crnu Goru izazvala je pravu lavinu komentara na internetu, a poznati glumac je na sebe navukao gnev građana, ako je suditi po komentarima na status koji je objavio Mislav Horvat, politički analitičar iz Zagreba. Nelevića nazivaju "tipičnim Milogorcem" i dodaju da ako nije Srbin nije ni Crnogorac.

Evo šta je Horvat rekao o Neleviću:

"'Srbi su 1918. okupirali Crnu Goru', rekao je nedavno glumac Mladen Nelević. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Kolekcija lažnih, srbofobnih i autošovinističkih izjava (anti)srpskih glumaca bogatija je za još jednu odvalu. Ponovo jedan epizodista koji čitav život igra sporedne uloge pokušava na sebe svetla reflektora usmeriti pljuvanjem po Srbima, kad već ne može glumom. Ono što mu se svakako mora priznati da je ovom izjavom barem idiota dobro odglumio. Dok je bio za svoje uloge u filmovima plaćen srpskim novcem onda mu "srpska okupacija" nije smetala. Nelević je prevazišao i najveće falsifikatore, jer čak se nije Vatikan nije usudio negirati srpstvo Crne Gore, pa je tako barski nadbiskup vekovima nosio titulu "primas srpski".

A šta se stvarno odigralo te 1918? Svi oni Srbi koji se se odupirali turskoj okupaciji bežali su u crnogorske planine i tamo nastavljali borbu protiv Otomanskog carstva.

Foto: Wikipedia/Avala

S vremenom su od slobodne teritorije formirali državu, koja je uz Dubrovačku republiku činila dugo vremena jedine dve slobodne srpske države. Crna Gora je bila ustrojena kao gerilska, četnička država sa srpskom dinastijom Petrović.

S pravom zvana srpska Sparta bila je utemeljena na srpskom etnosu, srpskoj istoriji, srpskom pismu, običajima i tradiciji. Na popisu stanovništva iz 1909. godine, 95 posto stanovnika Crne Gore izjasnilo se kao Srbi.

Kralj Nikola je 1913. godine, na zahtev Austrougarske da joj ustupi Lovćen, izjavio:

- Brdo Lovćen je Olimp srpski, spomenik je podignut Božjom rukom slobodi i njenim braniteljima...

(Pogledajte spornu Nelevićevu izjavu i deo o okupaciji na 1:51)



Sve je ovo poznato iz istorije, ali Neleviću to ne smeta da izmišlja srpsku okupaciju.

Foto: A. Nalbantjan

Jedan stari Crnogorac, profesor elektrotehnike ispričao mi je sledeću priču:

- Imao sam nepunih sedam godina kad me otac prvog dana škole doveo do učionice i rekao: "Sine, zapamti, ti si Srbin"

Ceo status Mislava Horvata možete da pročitate na ovom LINKU.

"Mislave, hvala za komentar", "Svaka ti je k'o Njegoševa", navodi se u komentarima.

"Veći je problem što se ovome nazovi glumcu daju pare iz budžeta za uloge u srpskim filmovima",

"I ovaj nesoj se deklarisao kao Srbin do nedavno",

"Dok je snimao "Audiciju", ja sam ga cenio kao glumca, ali je pokazao da je, radi malo pažnje u medijima, spreman da pljuje po svemu, pa čak i po naciji"...

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ODGOVOR GLUMCU NELEVIĆU KOJI TVRDI DA SU SRBI 1918. OKUPIRALI CRNU GORU: Brdo Lovćen je Olimp srpski

Izvor: Kurir, 14.Mar.2017, 09:53

...Ponovo jedan epizodista koji čitav život igra sporedne uloge pokušava na sebe svetla reflektora usmeriti pljuvanjem po Srbima, kad već ne može glumom..Ono što mu se svakako mora priznati da je ovom izjavom dobro odglumio Dok je bio za svoje uloge u filmovima plaćen srpskim novcem onda mu "srpska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.