Izvor: RTS, 29.Sep.2022, 20:12

Pismo evroposlanika Vladi: Evroprajd nije održan u skladu sa konvencijom

Evroprajd nije održan u skladu sa obavezama Srbije prema Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, poručili su u pismu Vladi poslanici Evropskog parlamenta.
Navode da su zabrinuti zbog sistematske mržnje prema LGBT zajednici i da taj problem mora da reši Vlada.
Srbija je bila dužna da zaštiti slobodu okupljanja i obezbedi sve učesnike, piše u pismu poslanika Evropskog parlamenta u koje je Juropijen vestern Balkans imao uvid.
Dodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će zabranjena, pa skraćena šetnja, biti prepoznata u narednom izveštaju o Srbiji.
Pismo je upućeno ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, ministarki za evropske integracije Jadranki Joksimović i ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.