Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pisali grafite verske i nacionalne mržnje

PANČEVO - Pančevačka policija privela je danas tri osobe, od kojih je jedna maloletna, zbog sumnje da su krajem prosle nedelje na katoličkoj crkvi u Pančevu ispisale grafite koji šire rasnu, versku i nacionalnu mržnju.

Oni su osumnjičeni da su u noći između četvrtka i petka, 3. i 4. jula, na tornju crkve Svetog Karla Boromejskog u Pančevu ispisali poruke "Pravoslavlje ili smrt", "Smrt katolicima" i "Osvetićemo Kosmet", ispod kojih se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znak organizacije "Obraz".

"U toku je njihovo saslušanje posle čega ćemo u konsultaciji sa opštinskim javnim tužiocem podneti odgovarajuće krivične prijave. Trenutno su osumnjičeni za izazivanje verske, rasne i nacionalne mržnje i netrpeljivosti", izjavila je portparol Policijske uprave Pančevo Tanja Dakić.

Ove grafite osudili su danas i katolički i pravoslanvni sveštenici u Pančevu.

Župnik Mihalj Ereš kažao je da je zapanjen porukama jer je katolička crkva u gradu uvek pokazivala ljubav prema svakom čoveku, otvorenost prema različitim verama i spremnost na dijalog. "Posle ovoga pančevačka javnost trebalo bi da se zapita ko stoji iza takvih poruka i šta treba učiniti nakon svega", poručio je Ereš.

Protojerej stavrofor Milovan Glogovac naglasio je da su odnosi pravoslavne i katoličke crkve u Pančevu odlični i da takve poruke moraju da budu osuđene kao ružne i nepotrebne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedeni zbog širenja rasne, verske i nacionalne mržnje

Izvor: Blic, 09.Jul.2008

Pančevačka policija privela je danas tri osobe, od kojih je jedna maloletna, zbog sumnje da su krajem prošle nedelje na katoličkoj crkvi u Pančevu ispisale grafite koji šire rasnu, versku i nacionalnu mržnju.....Oni su osumnjičeni da su u noći između četvrtka i petka, 3. i 4. jula, na tornju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.