Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pisac kao patolog

Pisac kao patolog

KRAGUJEVAC - Premijerom 'Pisati skalpelom' po tekstu Petra Mihajlovića, u režiji Ivane Koraksić, večeras kragujevački teatar 'Joakim Vujić' izvodi novu premijeru. Tokom decembra ansambl najstarijeg srpskog glumišta je izveo tri nova komada.

Predstava 'Pisati skalpelom' je priča o sredovečnom dramskom piscu koji poput patologa prijatelje sekcira do najsitnijih detalja tražeći za uzvrat novac i razna priznanja. Teško bolestan on odbacuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve, među kojima i bivšu suprugu, koja ga teši da će preživeti. Osim Ivana Vidosavljevića i Katarine Mitrović u predstavi igraju i Mirko Babić, Nikola Milojević, Nenad Vulević, Bratislav Slavković, Vladan Živković i 13-godišnji Mirko Marić.

Režiserka Ivana Koraksić kaže da je sa glumačkim ansamblom radila mesec dana. Predstava je dinamična, tako da su se na probama okupljali i dva puta dnevno.

Autor drame 'Pisati skalpelom' je kragujevčanin Petar Mihajlović, student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ivani Koraksić je ova predstava ujedno i diplomski rad.

Arsenije Lukić

Medijana organizuje doček Odžaklijevska peva na trgu

Opština Medijana organizovaće 31. decembra doček Nove godine u parku Svetog Save gde će kao glavna zvezda večeri nastupiti poznata pop pevačica Maja Odžaklijevska. Iako je teško bolestan i trenutno leži u bolnici, Šaban Bajramović je obećao da će sa Majom doći da otpeva jednu pesmu.

Ova vest je juče prostrujala Nišom na opšte oduševljenje građana jer su vlasti već najavile da od dočeka nema ništa.

Dragoslav Ćirković, predsednik opštine Medijana, kaže da će ovaj doček koštati oko 800.000 dinara, realizovaće se pod geslom 'Da svi budemo na sunčanoj strani života', a na žurku kojom će obeležiti ulazak u Novu godinu pozvane su sve Nišlije.

- Pozornica će biti na istom mestu kao i letos za vreme 'Medijana festa'. Program počinje oko 20 sati. Sat vremena će muzika preko razglasa koju će da emituje Radio Niš jer ima najbolju fonoteku. Potom će nastupiti niška rep grupa 'Difens', a potom rok sastav 'Indžoj' - priča Ćirković. Posle njih kreću trubači iz grdeličkog orkestra Božidara Nikolića koji će prošetati parkom. Ovi trubači su svirali u filmu 'Balkan ekspres'.

- U 23 sata nastupa Maja Odžaklijevska, moja prijateljica koja je značajno snizila honorar za ovu priliku, a i oduševljena je što će pevati Nišlijama. Za sam trenutak dočeka smo planirali vatromet i nastup etno pevačice Snežane Spasić. Posebnu zahvalnost bi trebalo da odam niškim muzičarima narodnog melosa koji će starogradskom muzikom ulepšati ovaj događaj - kaže Ćirković.

On dodaje da su građani Niša zaslužili da imaju doček na trgu, a pored policije za red će biti zaduženo i nekoliko službi obezbeđenja, vatrogasci i Hitna pomoć.

U organizacionom odboru saznajemo i to je da će pojedini niški narodni muzičari iz entuzijazma napuštati već ugovorene tezge u gradu kako bi nastupili na trgu.

M. Smiljković

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.