Pirot oplakuje Dejana

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot oplakuje Dejana

PRIGRADSKO selo Blato, oplakuje Dejana Mladenovića (45), radnika kompanije "Tigar-tajers", koji je posle opekotina zadobijenih 23. aprila od strujnog udara u pogonu Valjare, 2. maja izdahnuo u Univerzitetskoj klinici u nemačkom gradu Bohumu. Borba za život trajala je osam dana i noći, ali je uprkos nadljudskim naporima nemačkih lekara izgubljena, baš kao i u slučajevima Dragana Sokolovića i Miodraga Panića, koji su minulih dana takođe podlegli povredama zadobijenim istom prilikom. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su se, nažalost, obistinile najcrnje strepnje i tri porodice su zavijene u crno, a tela stradalih radnika u Pirot će biti dopremljena narednih dana. Selo Blato, koje ovakvih prolećnih dana obično bruji od larme i galame, danas je delovalo kao pusto. Na stepeništu pred seoskom prodavnicom gotovo da i nije bilo pivopija i seoskih dokoličara. Nije se čuo ni jedan traktor sa obližnjih njiva, a u dvorištu Mladenovićeve kuće, kraj puta za Babušnicu, okupile se komšije, poznanici, prijatelji ovog uglednog domaćina. S vremena na vreme se čuje tihi plač nekog od mnogobrojnih pridošlica ili članova porodice. Dejanova supruga Radica i kćerka Anđela, inače student, trenutno su bile odsutne, dok je sin David (22) i sam radnik "Tajersa" stajao na ulazu u lepo uređeno dvorište. Deda Predrag i baka Vidosava su se, slomljeni bolom za izgubljenim sinom povukli u kuću i ne izlaze. - Kada smo čuli za povredu otišli smo do pirotske bolnice gde su primljeni svi povređeni. Otac je bio svestan, sve do Niša, pred poletanje za Bohum. Tada je pao u komu i više se nije probudio. Proteklih dana nismo jeli ni spavali.Prolazimo kroz pakao. Nadali smo se i verovali da će se sve dobro završiti. Međutim, kada smo sa majkom otišli u Bohum, lekari su nam rekli da su povrede veoma teške i da gotovo nema šanse da preživi, baš kao i njegove kolege koje su izdahnule pre njega - jedva čujno priča David . Ovaj momak je posebno zahvalan ljudima iz kompanije "Tigar-tajers" koji su proteklih dana bili uz porodicu, dolazili skoro svakog dana i nudili pomoć koja je neophodna u ovakvim prilikama. OPEKOTINE DELUJU ODLOŽENO U strujnom udaru od 6.000 volti, koji se nakon varničenja i nestanka struje dogodio 23. aprila u takozvanoj startnoj sobi pogona Valjare, osim nažalost premunulih radnika: Dragana Sokolovića, Miodraga Panića i Dejana Mladenovića, lakše su povređeni i Saša Veljković, Nebojša Jovanović i Boban Blagojević. Svi su eklektričari i mašinci koji su ušli da otklone kvar. Prilikom prijema u pirotsku bolnicu su svi bili svesni, orijentisani u vremenu i prostoru, neki su čak želeli i da hodaju. Međutim, lekari pirotske bolnice su odlučili da Sokolovića, Panića i Mladenovića, zbog težih povreda prebace u Niš.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ćerka radnika "Tigra": Rekli su mi da tata neće da preživi lečenje u Nemačkoj

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 21:54

Posle Dragana Sokolovića i Miodraga Panića, nije izdržalo ni srce Dejana Mladenovića (45)...On je treći radnik kompanije “Tigar tajers” iz Pirota koji je preminuo u Nemačkoj gde je prebačen posle nesreće u Valjari preduzeća. Dejanova porodica živi u selu Blato nedaleko od Pirota. U njihovu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.