Pirot: Najbolja peglana kobasica Aleksandra Džunića iz ekipe ’Kada padne prvi sneg’

Izvor: Beta, 25.Jan.2020, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot: Najbolja peglana kobasica Aleksandra Džunića iz ekipe ’Kada padne prvi sneg’

Aleksandar Džunić iz ekipe "Kada padne prvi sneg", pobednik je Osmog sajma pirotske peglane kobasice, a pobedio je i prošle godine.Drugo mesto pripalo je Milanu Saviću iz ekipe "M/M", a treće Nenadu Zlatkoviću iz ekipe "Kozorog".Diplomu za najbolje uredjen štand dobila je "Ekipa Marković".Nagradjeni su i najstariji i najmladji učesnik Sajma na kojem je učestvovalo 40 proizvodjača peglane kobasice.Svoje proizvode predstavilo je i tridesetak vinarija i oko trideset mlekara i proizvodjača sira i kačkavalja, a bilo je i proizvoda domaće radinosti i suvenira."Prošle godine smo bili prvi sada smo opet pobednici.To potvrdjuje kvalitet naše peglane kobasice. Srećan sam zbog toga", rekao je pobednik Džunić.Ta gastronomsko-turistička manifestacija koaj se danas i sutra održava u Sportskoj hali "Kej" u Pirotu izazvala je veliko interesovanje posetilaca iz zemlje i inostranstva: procenjuje se da ih je danas nekoliko hiljada, najviše iz susedne Bugarske.Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Pirota Vladan Vasić , prošlogodišnji promoter glumac Marko Gvero i ovogodišnji promoter glumac Boris Milivojević."Nadam se da ćemo zadržati kvalitet jer je peglana kobasica odavno prevazišla naše okvire i ona je brend regionalnog karaktera. Krajem aprila će biti završen elaborat o zaštiti geografskog porekla i nadam se da će to biti završeno u ovoj godini", rekao je gradonačelnik ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pirot: Takmičenje za najbolju peglanu kobasicu  

Izvor: Danas, 25.Jan.2020

Aleksandar Džunić iz ekipe ''Kada padne prvi sneg'' , pobednik je Osmog sajma pirotske peglane kobasice koji je pobedio i prošle godine. Drugo mesto pripalo je  Milanu Saviću iz ekipe „ ‘’M/M’’ a treća nagrada pripala je Nenadu Zlatkoviću iz ekipe ''Kozorog''. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.