Piroman hara Holivudom (FOTO)

Izvor: S media, 31.Dec.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piroman hara Holivudom (FOTO)

U zapadnom Holivudu buknula su 22 požara u petak uveče, kada su na različitim lokacijama zapaljeni parkirani automobili i obližnje kuće među kojima je ona pokojnog Džima Morisona.

Vatrogasci Los Anđelesa pokušavaju da ugase požare zbog kojih je nekoliko desetina ljudi moralo da napusti svoje domove. Policija traga za počiniocima, a ponuđena je i nagrada od 35.000 dolara za informacije koje mogu da dovedu do hapšenja piromana.

Prema prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << procenama oko 350.000 dolara štete je napravio požar u Zapadnom Holivudu.

- Bila je to duga i teška noć. Hvala bogu da niko nije ozbiljnije povređen ili ubijen - izjavio je gradonačelnik Los Anđelesa, Antonio Viljaragosa.

Vlast je isključila mogućnost da se radi o terorističkom napadu iako očekuju da se pojave i novi požari.

Spasili momka i tri devojke

Okupacija Vol Strita:Protesti sve masovniji! (VIDEO)

Piroman za noć zapalio liftove u tri višespratnice

U ovom incidentu nije bilo ljudskih žrtava, a jedan vatrogasac je pao sa merdevina gaseći požar ali je nakon lekarske intervencije pušten iz bolnice na kućno lečenje.

- Probudio sam se veoma uplašen. Čuo sam da je neko vikao: “Vatra! Vatra!”, a onda sam osetio dim - kaže Danijel Meza koji je zatim probudio mlađu sestru i roditelje i rekao im da odmah izađu iz stana.

Policija je potvrdila da se dve osobe nalaze u pritvoru, a uhapšene su još u četvrtak jer ih je prijavio radnik iz jedne prodavnice koji je navodno video da prave štetu. Trenutno se ispituje njihova povezanost sa ovim požarima.

Nepoznati počinilac je tokom noći zapalio nekoliko automobila, a požar se ubrzo proširio na obližnje kuće među kojima je i ona nekadašnjeg pevača grupe “Doors”.



Ova kuća nalazi se u Zapadnom Holivudu i u njoj je Morison tokom šezdesetih godina živeo sa svojom devojkom.

Inače, krivudavi put na kome se nalazi ova stara kuća je bio inspiracija za hit “Love Street”, a Morisonov nekadašnji dom je nedavno procenjen na 1.2 miliona dolara.

(Blic)

Foto: AP/Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.