Pirati KIDNAPOVALI sedam osoba - među njima i SRBI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirati KIDNAPOVALI sedam osoba - među njima i SRBI!

Ekvatorijalna Gvineja saopštila je da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana među kojima ima i Srba.

U saopštenju vlasti te zemlje se navodi da su pirati napali brod kompanije Ekson Mobajl u blizini naftnog nalazišta Zafiro.

Kako prenose mediji, njih su pirati oteli u sredu dok su bili na brodu Varden američke kompanije "Ekson Mobajl". Pored Srba, kidnapovani su i mornari iz Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Na brodu je bilo 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << članova posade, sedmoro je kidnapovano, dok je osmoro uspelo da se sakrije, prenose mediji.

Brod je napustio naftno polje Zafiro, 12 nautičkih milja od obale, i krenuo je prema Lubi, lučkom gradu na južnom ostrvu Bioko, kada je napadnut.

Za sada nema detalja o otmičarima i njihovim motivima.

Ekvatorijalna Gvineja nalazi se na južnom obodu Gvinejskog zaliva, jednog od svetskih žarišta za pomorsko piratstvo. Za prvih devet meseci ove godine, u ovom regionu zabeleženo je čak 82 odsto otmica posada na svetu, saopštio je Međunarodni pomorski biro.

Napadi su se udvostručili 2018. u odnosu na prethodnu godinu. Pirati u Gvinejskom zalivu ponekad preusmeravaju brodove po nekoliko dana, dovoljno dugo da opljačkaju teret i zahtevaju otkupninu pre nego što oslobode posadu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.