Piramide na Antarktiku

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piramide na Antarktiku

Širom sveta je na raznim mestima otkriven veliki broj piramida. Za neke znamo odavno, neke su još u fazi naučnog istraživanja i dokazivanja njihovog postojanja. Za mnoge se ni danas ne zna da li su brda piramidalnog oblika igra prirode ili čovekovih ruku delo. Jedna od najintrigantnijih lokacija na kojima su otkrivena piramidalna ispupčenja je Antarktik.

Pre nekoliko godina glavna vest svetskih portala bilo je otkriće tri piramidalna oblika na ovom ledenom kontinentu. Naučnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su na ovu vest ostali prilično ravnodušni, jer osim fotografija nisu navedeni drugi validni dokazi koji bi potkrepili ovu vest.

Da bi se naučno dokazalo postojanje piramide, osim lokacije (koja je i dalje nepoznata), potrebno je ispitati i od čega su neobična brdovita ispupčenja sastavljena. S obzirom na to da je Antarktik krajnje nepristupačan, teško je sprovesti istraživanje, pa ceo slučaj još uvek tapka u mestu.

S druge strane, odavno je poznato da je ovaj ledeni kontinent u dalekoj prošlosti bio dvostruko veći od Australije i nije bio, kao danas, leden.

Ono što se danas dokazano zna o Antarktiku jeste da je bio deo ogromnog kontinenta Gondvana koji se pre oko 25 miliona godina pocepao i odvojio. U nastajanju današnjih kontinenata Antarktik se prvobitno nalazio severnije od svoje današnje pozicije i imao je umerenu klimu.

Ako je ovo istina, onda su na ovom kontinentu, nekada davno, najverovatnije živeli i ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.