Odšteta za studenta kojeg je DEA ostavila u ćeliji bez vode i hrane

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odšteta za studenta kojeg je DEA ostavila u ćeliji bez vode i hrane

Ministarstvo pravde SAD pristalo je da plati odštetu od 4,1 miliona dolara kalifornijskom studentu kojeg su službenici Odeljenja za suzbijanje trgovine drogom (DEA) zaboravili u ćeliji, pa je četiri dana proveo bez hrane i vode.

Ovakvu informaciju dobila je agencije Asošiejted pres (AP), od dve osobe bliske slučaju koje su tražile da im se imena ne spominju.

Danijel Čong je priveden u aprilu 2012. godine tokom racije u jednoj kući u San Dijegu, u kojoj je pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 18.000 pilula ekstazija, pored izvesne količine marihuane i halucinogenih gljiva.

Čong i još osam osumnjičenih su odvedeni u prostorije DEA blizu San Dijega, gde su ispitivani.

Sedam od devet osumnjičenih odvedeno je u okružni zatvor, jedan je oslobođen, a Čong je, prema tvrdnjama DEA, slučajno zaboravljen u ćeliji, a trebalo je i on da bude pušten.

Prostorija u kojoj je proveo četiri dana nije imala kupatilo, pa je Čong, prema sopstvenim rečima, morao da pije sopstvenu mokraću kako bi preživeo.

Kada je petog dana Čong pronađen, imao je raznih zdravstvenih problema, pa je nekoliko dana proveo u bolnici.

Incident je doveo do velikog skandala, koji je u medijima opisivan kao "kafkijanski košmar" i "debakl DEA".

Sprovedeno je nekoliko istraga, a Čongov advokat je prošle godine podneo odštetni zahtev protiv DEA u iznosu od 20 miliona dolara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milioni za zaboravljenog u ćeliji

Izvor: B92, 31.Jul.2013

San Dijego -- Ministarstvo pravde SAD pristalo je da plati odštetu od 4,1 miliona dolara studentu kojeg su službenici DEA zaboravili u ćeliji četiri dana bez vode i hrane...Ovakvu informaciju dobila je agencija AP od dve osobe bliske slučaju koje su tražile da im se imena ne spominju...Danijel...

Nastavak na B92...

Studentu 4,1 miliona $ jer je bio zaboravljen u ćeliji

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013

Ministarstvo pravde SAD pristalo je da plati odštetu od 4,1 miliona dolara kalifornijskom studentu kojeg su službenici Odeljenja za suzbijanje trgovine drogom (DEA) zaboravili u ćeliji, pa je četiri dana proveo bez hrane i vode...Ćelije za prave kriminalce, kao na fotografiji, imaju prozore, a "kancelarija"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.