Pinki je video Tita pre Pinka

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pinki je video Tita pre Pinka

Nušićevo "Sumnjivo lice" počinje ovako: "Soba palanački nameštena. Vrata sa strane i u dnu".

JEROTIJE (šeta uzbuđeno s rukama pozadi držeći jedno pisamce).

ANĐA (dolazi iz leve sobe): Što si me zvao?

JEROTIJE (podmeće joj pismo pod nos): Pomiriši!

ANĐA: Ala lepo miriše!

JEROTIJE: Našta?

ANĐA (doseća se): Čekaj!... Miriše na promincle.

JEROTIJE: Baš si pogodila!

ANĐA: Nego?
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
JEROTIJE: Miriše na Đoku.

Tako nekako izgleda i redovni radni dan u informativnoj redakciji Televizije Pink.

Dakle, televizija palanački nameštena. Vrata na strani i u dnu.

UREDNIK NACIONALNOG DNEVNIKA (šeta uzbuđeno s rukama pozadi držeći jedno pisamce).

SPIKERKA (dolazi iz leve sobe): Što si me zvao?

UREDNIK NACIONALNOG DNEVNIKA (podmeće joj pismo pod nos): Pomiriši!

SPIKERKA: Ala lepo miriše!

UREDNIK NACIONALNOG DNEVNIKA: Našta?

SPIKERKA: (doseća se): Čekaj!... Miriše na promincle.

UREDNIK NACIONALNOG DNEVNIKA: Baš si pogodila!

SPIKERKA: Nego?

UREDNIK NACIONALNOG DNEVNIKA: Miriše na Đoku.

SPIKERKA: (doseća se): Čekaj! Meni, kad malo bolje razmislim, miriše na Željka!

I onda spikerka na početku "Nacionalnog dnevnika" TV Pink počne da čita pisamce koje je urednik uzbuđeno doneo s rukama pozadi, te shvati da tu ima od svega pomalo - miriše na Željka, jer ga je on pisao, ali stilski neverovatno miriše i na Đoku i na promincle, vrstu mentol bombona.

Prosto, sva njegova pisma imaju tu takozvanu "Đoka poetiku" iz koje kao da isijava ukus nekog mentola i spisateljska maksima: "Sve po spisku na nacionalnoj frekvenciji".

Tuđa pisma koja krišom i manijakalno otvara Nušićev Jerotije u "Sumnjivom licu" uglavnom mirišu na Đoku Prominclu, apotekarskog pomoćnika koji je u varoš stigao tajno zbog ljubavi prema Jerotijevoj ćerci.

Otvorena pisma Željka Mitrovića ne mirišu uopšte na apotekarskog pomoćnika, mada se uvek zapitate: zašto autor ne svrati do neke apoteke, tamo može svašta da se nađe - od preparata protiv dijareje do preparata protiv pisanja pisama na nervnoj bazi. Ali je pre upotrebe uvek važno konsultovati se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Međutim, Željko se pre pisanja pisama uopšte ne konsultuje sa svojim lekarom ili farmaceutom, zato što pisma ostavljaju neodoljiv utisak da se redovnom konsultuje jedino sa svojim izabranim predsednikom.

I tako je Pink postao epistolarna televizija, gde spikeri po ceo dan čitaju pisma koja štancuje Željko, najpoznatiji srpski stilista za idiote, jer nema tog idiota koji se u poslednjih dvadesetak godina pojavio na njegovoj privatnoj nacionalnoj frekvenciji, a da mu on predanim radom nije stvorio opštenacionalni ugled i društveni renome.

Te je vrlo moguće da bi i oni misteriozni savamalski kompletni idioti vrlo brzo postali ugledni članovi našeg društva, samo ako bi pristali da im stajling svojeručno uradi Željko.

- Dajte mi oslonac i kompletne idiote, ja ću i od njih napraviti srpski džet set - uzvikne ponekad arhimedovski Željko, čovek koji je uvek imao neki oslonac, uglavnom odozgo, mada oslonac obično dolazi odozdo.

U njegovoj biografiji piše: reformator srpske pošte i autor većeg broja pisama koja nikada nisu stigla do poštara, već ih raznose spikerke, pošto je tako brže.

Ko bi, naime, čekao tri dana da mu u sanduče stigne Željkovo pismo, kad je on smislio mnogo bolji način – čim nekome nešto napiše, to se odmah čita u Pinkovim vestima zvanim “Minut, dva”, iako njegova pisma traju u proseku osam, devet minuta. I dok poštar uvek zvoni dvaput, Željko zvoni na svakih sat vremena, po osam, devet minuta u proseku.

Tako je Televizija Pink uspela da obesmisli i Nušića, pošto uloga Jerotija koji obožava da otvara tuđa pisma ("neko voli tuđe žene, a ja tuđa pisma") mladim naraštajima uopšte nije jasna.

- Zašto Jerotije otvara tuđa pisma!? To je potpuno besmisleno. Pa zašto ne gleda Pink? - pitaju se đaci na časovima srpskog, jerbo ne mogu da shvate da su se pisma u Nušićevoj Srbiji čitala tajno, dok se u Željkovoj Srbiji čitaju pred kompletnim auditorijumom koji više liči na VIP ložu gladijatorske arene.

Zato srpski đaci na pitanje profesora: "Zašto ljudi pišu pisma?!" u procentu od 65 odsto odgovaraju: "Zato što je u pismima najlakše objasniti da je neki čika Vučićev protivnik: hohštapler, pijanac, buzdovan, degenerik, mufljuz, kurotresina i mrndžov".

Kad god sedne da piše, Željko u glavi već ima neku koncepciju, jerbo je to najbitnija stvar kod pisanja otvorenih pisama.

- Najvažnije je istaći da je taj lik teatralna prdara, retardirani zadrigli dripac i mala prljava kratkonoga smrdibuba - upiše Mitrović glavne teze na parče papira, i onda sve ide samo od sebe.

Sledeći važan korak je naći spikerku koja će rečenicu - "mala prljava kratkonoga smrdibuba" - pročitati opušteno ko da čita vremensku prognozu za utorak.

Sem toga, iz Željkovih pisama isijava utisak da je Pinki video Tita, ali da to nije ništa spram okolnosti da je Pink, decenijama posle Pinkija, video još jednog Tita.

Poslednji Mitrovićev epistolarni serijal nastao je spontano. Naime, kada se posvađaju odbegli medijski & biznis saradnici Aleksandra Vučića, sa preostalim medijskim & biznis saradnicima Aleksandra Vučića – to liči na onaj efekat kad fekalije ubacite u ventilator.

Pa dugme na ventilatoru iz položaja OFF prebacite na položaj ON.

Ne morate uopšte sedeti u istoj prostoriji s ventilatorom, jer će samo gledanje televizora stvoriti utisak da je pred vama fekalni ventilator sa pritisnutim dugmetom ON, a ne TV aparat.

U pitanju je potpuni vizuelni užitak, najnovija faza u distribuciji televizijskih sadržaja, koja gledaocima donosi prošireni dinamički raspon i veću dubinu boja, te osećaj da ste upali u skeptičku jamu, jer ste sve vreme skeptični, ali je doživljaj neverovatan.

Svojevremeno je Aleksandar Tijanić hteo da tuži Željka Mitrovića i shvatio je da nema tih para koje mogu ublažiti njegov duševni bol, ali se onda setio odličnog recepta: od suda je hteo da traži da urinira u bazen s morskom vodom koji je u vlasništvu Ž. Mitrovića, a da ga Ž. Mitrović nakon toga preroni. I da ta obaveza piše u presudi.

Ispostavilo se, međutim, da uopšte nema potrebe za takvim poduhvatom. Srbima se ionako čini da zajedno sa svim egzotičnim pojavama Vučićeve Srbije sve vreme rone kroz taj bazen.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.