Pink Floyd: Rekom bez kraja u 21. vek (FOTO, VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pink Floyd: Rekom bez kraja u 21. vek (FOTO, VIDEO)

Kada je reč o njihovom novom albumu, prvom u protekle dve decenije, nema sumnje da se Pink Floyd otisnuo u pravac art-roka.

Upravo su stigli novi detalji o izdanju "The Endless River".

Umesto sunca koje se nije trudilo da nas prijatno iznenadi, ovog leta mnoge fanove obradovala je vest da sastav Pink Floyd sprema novi album.

"The Endless River" prvo je njihovo studijsko izdanje još od 1993. godine, kada su objavili album "The Division Bell", prenosi Stereogum.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Dvadeset drugog septembra otkrili su nove detalje o albumu, pa se tako sada zna da će u pitanju biti dvostruko LP izdanje sa 18 pesama, od kojih je tekst za jednu (Louder Than Words) pisala Poli Samson, supruga Dejvida Gilmora.

Ako je verovati najavama benda, "The Endless River" je svojevrsni omaž njihovom prijatelju i multiinstrumentalisti Ričardu Rajtu, koji je izgubio bitku protiv raka 2008. godine.

Na albumu se nalazi muzika koju je bend snimao još tokom rada na albumu "The Division Bell", a tu su i pesme kojima je doprinos muziciranjem dao i sam Rajt pre smrti.

"Slušali smo dvadeset sati snimljenog materijala na kojem nas trojica sviramo i odabrali smo stvari koje smo želeli ponovo da odsviramo za novi album", izjavio je Gilmor.

"Protekle godine dodali smo nove delove, neke pesme smo ponovo snimili i uz pomoć tehnologiji dovršili album Pink Floyda za XXI vek. Kako je Riki otišao, a sa njim i svaka njegova šansa da uradi nešto slično, činilo nam se ispravnim da i ovaj remasterizovani rad postane deo našeg repertoara".

Nik Mejson jasno stavlja do znanja da je ovaj album posveta Rajtu.

"Mislim da je album dobar način da odamo počast onome što je on učinio i načinu na koji je svirao čineći srce zvuka Pink Floyda. Slušajući ponovo te snimke zaista sam shvatio koliko je on bio poseban igrač".

Kao producenti albuma, koji bi trebalo da bude zvanično objavljen početkom novembra, potpisuju se Fil Mansanera, Endi Džekson i Youth.

The Endless River - spisak pesama:

Side 1:

1. “Things Left Unsaid”

2. “It’s What We Do”

3. “Ebb And Flow”

Side 2:

4. “Sum”

5. “Skins”

6. “Unsung”

7. “Anisina”

Side 3:

8. “The Lost Art Of Conversation”

9. “On Noodle Street”

10. “Night Light”

11. “Allons-y (1)”

12. “Autumn ’68″

13. “Allons-y (2)”

14. “Talkin’ Hawkin’”

Side 4:

15. “Calling”

16. “Eyes To Pearls”

17. “Surfacing”

18. “Louder Than Words”

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.