Pingvini u Engleskoj pali u depresiju zbog kiše

Izvor: Blic, 07.Feb.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pingvini u Engleskoj pali u depresiju zbog kiše

Na severoistoku Engleske vreme je od početka godine toliko loše da se pingvini u zatočeništvu leče antidepresivnim lekovima.

Ukupno 12 Humboltovih pingvina poreklom iz Čilea i Perua pokazalo je simptome stresa zbog čega su veterinari odlučili da im stave tablete u hranu, izjavila je Lindsi Kroford, direktorka utočista za pingvine u Skaborou, na obali Jorkšira, inače području pogodjenom stalnim olujnim kišama.

"Iako dolaze s područja gde su slični vremenski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uslovi, pingvini nisu navikli na loše vreme u dužem periodu", rekla je ona.

Pingvini pokazuju da su pod stresom kada žele da ostanu u toplom, radije nego da plivaju u vodi.

"Nadamo se da će shvatiti da nisu u opasnosti. Oni ne znaju da su pod terapijom, jer su to male želatinaste tablete koje nemaju neprijatan ukus", dodala je Kraford.

Humboltovim pingvinima, vrsti koja živi u Južnoj Americi, preti istrebljenje prvenstveno zbog globalnog zagrevanja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pingvini u Engleskoj pali u depresiju zbog kiše

Izvor: Dzungla.org, 07.Feb.2014

Na severoistoku Engleske vreme je od početka godine toliko loše da se pingvini u zatočeništvu leče antidepresivnim lekovima.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Britanija: Zbog lošeg vremena i pingvini na antidepresivima

Izvor: Press, 07.Feb.2014

Kako prenosi AFP, 12 Humboltovih pingvina zapalo je u takvo stanje stresa da su veterinari odlučili da im daju antidepresive kako bi im pomogli da lakše podnesu zimu.. "Iako potiču sa obala Perua i Čilea, gde su meteorološki uslovi slični ovima ovde, pingvinima je jednostavno bilo teško da se...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.