Pingvin koji neće u vodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pingvin koji neće u vodu

LIK - Pingvin Kentaki iz zoološkog vrta u engleskom gradu Liku ne voli da ulazi u vodu.

Jedanaestogodišnjem pingvinu voda je previše hladna, pa najčešće sedi na kamenu pored vode.

Svi pingvini rado plivaju, sem Kentakija, koga ništa ne može da pomeri sa stene na kojoj stoji i da ga natera da skoči u vodu.

Zajedno sa 23 druga pingvina Kentaki živi u zoološkom vrtu "Blekbruk" u Liku, na zapadu Engleske. Čuvari parka kažu da je ovaj 11-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mužjak postao miljenik posetilaca zbog svoje neuobičajene fobije.

Kentaki, koji pripada retkoj vrsti pingvina Humbolt, rođen je sitniji od svoje arktičke braće.

Stalno je imao probleme sa mitarenjem i od početka je zazirao od vode.

"Tokom mitarenja gubi mnogo više perja nego drugi pingvini. Zimi je voda previše hladna za njega, pa sve vreme provodi na steni, gledajući druge kako se provode u bazenu", rekao je jedan od čuvara zoo-vrta.

Čuvari su prinuđeni da ga silom nateraju u vodu nekoliko puta dnevno kako bi mu perje bilo čisto. Ponekad, kada je baš tvrdoglav, samo ga poliju vodom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.