Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018, 20:07 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pileće rolnice sa sirom i suvim vratom
Oduševiće vas njihov ukus.
Sastojci:
- 400 gr pilećeg belog mesa
-100 gr suvog vrata
- 100 gr trapista
- peršun
- 3 kašike kečapa
- so
- vegeta
- biber
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike brašna
Pileće belo meso isecite na manje šnicle, malo ih istanjite tučkom preko najlon kese pa ih začinite a onda jednu stranu svake šnicle premažite senfom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Suvi vrat isecite na tanke listove, sir na sitne kockice, a peršun što sitnije. Na svaku šniclu preko senfa stavite po dva lista suvog vrata, malo sira, peršuna i kašičicu kečapa.
Pažljivo belo meso urolajte i zatvorite čačkalicama ili kuvarskim koncem.
Rolnice zatim uvaljajte u brašno i pecite ih u dubljem ulju, dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite čačkalice i poslužite tople pileće rolnice sa sirom i suvim vratom sa prilogom po želji.