Pile u sosu od đumbira

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pile u sosu od đumbira

Pored toga što je izuzetno zdrav, đumbir je vrlo zanimljivog ukusa pa će sos sa jabukom istaći neutralan ukus piletine.

Sastojci

- celo pile

- 1 veća kisela jabuka

- koren đumbira ili sušen djumbir

- dve pomorandže

- 1 kašičica šećera

- 1 kašika gustina

- 1 kašika soja sosa

- kuvan pirinač

- peršun

Priprema

U unutrašnjost pileta staviti jabuku, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << a pile spolja i iznutra umereno posoliti. Staviti ga u sud za pečenje, preliti ga uljem i šoljicom vode, poklopiti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Zatim smanjiti temperaturu i bez otklapanja peći još 60 minuta. Kada je pri kraju, otklopiti da dobije rumenu i hrskavu koricu, a zatim pile izvaditi na tanjir za služenje uz obaren pirinač.

Za sos izvaditi pečenu jabuku iz pileta, očistiti je od kore i semena, pa ostatak izdrobiti viljuškom i pomešati sa sokom od pečenja, struganim komadom djumbira, struganom korom jedne pomorandže, soja sosom, kašičicom šećera i sokom od dve pomorandže i gustinom razmućenim sa šoljom vode.

Kuvati uz mešanje 5 minuta i po ukusu začiniti solju i biberom. Preliti pile pripremljenim sosom i poslužiti uz pirinač.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.