Pijanista Sinčuk i Orkestar RTS-a zatvorili Bemus

Izvor: RTS, 02.Nov.2014, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanista Sinčuk i Orkestar RTS-a zatvorili Bemus

U dvorani Kolarčeve zadužbine održan je završni koncert ovogodišnjeg, 46. Bemusa. Mladi ruski pijanista Aleksandar Sinčuk nastupio je kao solista, uz saradnju Simfonijskog orkestra RTS-a pod upravom Bojana Suđića.

Ovogodišnji 46. Bemus protekao je u duhu potvrđivanja prijateljstva sa ruskim umetnicima. Zapravo, bio je to rusko-srpski Bemus. Trajao je kraće i održano je manje koncerata nego prethodnih godina. Ali činjenica je, da je organizovan u poslednji čas uz minimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << finansijska sredstva, a zahvaljujući kvalitetnim koncertima.

Bemusje opstao, kao događaj koji obogaćuje sredinu u kojoj živimo.

Ruski hor "Glinka" i hor RTS-a, kao i studenti i profesori Fakulteta Muzičke umetnosti, na svoj način su obeležili sto godina od početka Prvog svetskog rata, 100 godina od smrti Stevana Mokranjca i 30 godina od smrti kompozitora Marka Tajčevića i Vasilija Mokranjca.

Uz sjajne nastupe violončeliste Aleksandra Rudina i ansambla "Musika Viva", mnogo se očekuje i od završnog koncerta na kome će pijanista Aleksandar Sinčuk, pobednik konkursa Rahmanjinov, izvesti drugi i treći koncert ovog kompozitora, uz saradnju, slobodno se može reći konstante Bemusa - Simfonijskog orkestra RTS.

"Velika mi je čast da sviram na festivalu, posebno na zatvaranju i srećan sam što imam priliku da sviram pod upravom maestra Suđića, sa tako divnim orkestrom u sjajnoj dvorani", kaže pijanista leksandar Sinčuk

Kriza srednjih godina pogodila je i Bemus, ali setimo se da je za proteklih 46 godina pridobio je mnogo slušalaca i osvojio prostore za muziku. Potrebna mu je pažnja, organizacija i naravno sredstva, kako bi povratio stari sjaj i eksluzivitet.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruski pijanista Sinčuk i Orkestar RTS zatvorili 46. Bemus

Izvor: 24sata, 02.Nov.2014

Mladi ruski pijanista Aleksandar Sinčuk i Simfonijski orkestar RTS sa dirigentom Bojanom Suđićem održali su večeras u prepunoj Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine koncert kojim je zatvoren ovogodišnji 46.Bemus...Najznačajniji festival umetničke muzike u regionu, ovogodišnji 46. Bemus svečano...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.