Izvor: Telegraf.rs, 02.Jan.2017, 12:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pijani šaran s belim vinom
Sastojci (za 6 osoba):
- 2 kg šarana
- belo vino
- ulje
- peršunov list
- beli luk
- so
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Očistiti šarana, dobro ga oprati hladnom vodom, pa ga zasecati po širini plitkim rezovima koji se posole i ispune seckanim belim lukom. Dobro podmazati posudu za đuveč, spustiti šarana i preliti ga uljem i belim vinom. Peći na umerenoj temperaturi uz povremeno prelivanje sokom u kome se peče. Kada se šaran ispeče, posuti ga sitno seckanim peršunom i preliti maslinovim uljem.
(Telegraf.rs)
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.