Petrović odbio dati izjavu policiji o prijetnjama

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović odbio dati izjavu policiji o prijetnjama

DOBOJ - Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, odbio je da policiji da izjavu u vezi sa navodnim prijetnjama smrću koje su mu upućene, što je, između ostalog, nedavno izjavio pojedinim medijima.

Dragan Prodanović, načelnik CJB Doboj, kazao je da je nakon Petrovićevih medijskih istupa, u kojima je izjavio da mu je život ugrožen, odnosno da je primao prijetnje, dobojska policija pod nadzorom nadležnog tužioca pozvala gradonačelnika da da izjavu na te okolnosti kao svjedok, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kao mogući oštećeni.

"Gradonačelnik je odbio da pristupi radi davanja te izjave i obavijestio nas da će izjavu dati eventualno tužilaštvu. Ovaj centar je o svim tim činjenicama obavijestio nadležnog tužioca", rekao je Prodanović.

Iz tužilaštva su samo kratko naveli da se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom, a radi rasvjetljavanja okolnosti pod kojima su prijetnje upućene.

U svojoj izjavi pojedinim medijima, u kojoj je govorio o atmosferi koja se stvorila nakon što je Skupština grada donijela odluku o pristupanju Doboja u članstvo Zajednice opština turskog svijeta, Petrović je, između ostalog, kazao: "Meni prijete da ću biti ubijen, likvidiran", ne pojasnivši na koga sumnja da mu upućuje prijetnje.

Petrović je u istoj izjavi ustvrdio da se "raspirivanje međunacionalnih odnosa neće dobro završiti, pašće mrtva glava i neko će poginuti", što je izazvalo burne reakcije ovdašnje opozicije i boračkih organizacija, te naveo da policija ako želi može otkriti ko stoji iza uvredljivih grafita i skandiranja na utakmici, a "ako ne želi - on će tražiti pomoć viših nivoa vlasti i međunarodne zajednice".

Zašto je Petrović odbio da policiji da izjavu i da li ju je dao tužilaštvu, u petak nismo uspjeli da saznamo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.