Petrović neće podneti ostavku na poslaničku funkciju

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović neće podneti ostavku na poslaničku funkciju

"Pitanje ko će da bude u poslaničkoj grupi DS je rešeno na izborima, rešio ga je Ustav i rešio ga je zakon", rekao je Petrović agenciji Beta.
On je dodao da je to potpuno sporedno pitanje i da osim funkcionera DS to više ne interesuje nikog u Srbiji.
Glavni odbor DS odlučio je juče da svi bivši ministri iz te stranke vrate poslaničke mandate.
Petrović, koji je bio ministar trgovine i poljoprivrede, naveo je da formalno-pravno odluka Glavnog odbora DS nije obavezujuća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ali da ona ima svoj politički značaj.
"Pre 10 dana i juče sam ponovio da neću podneti ostavku, jer sam izabran na listi DS i dobio sam glasove građana da bih se borio za suštinski važan cilj, a to je stvaranje uslova za bolji život građana Srbije, kroz približavanje, i na kraju ulazak u EU", rekao je Petrović.
Upitan da li zbog odbijanja da podnese ostavku može da bude isključen iz stranke, Petrović je rekao da je to pitanje za one koji vode DS i nadležne organe u stranci.
"To treba da pitate one koji o tome mogu da donesu odluku, ljudi koji vode DS i nadležne organe u DS koji se bave tim stvarima. Ja sam član DS", rekao je Petrović.
On je naveo da DS u ovom trenutku nije izašla sa jasnim odgovorom na to šta misli da su najvažnija državna pitanja.
"To je loše, o tome sam govorio juče. Rekao sam šta predlažem kao politiku", dodao je Petrović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović ponovo rekao "ne" Đilasu

Izvor: Mondo, 28.Dec.2012

Poslanik iz redova DS Dušan Petrović ponovio je danas da se neće povinovati odluci glavnog odbora stranke da bivši ministrai podnesu ostavku u parlamentu..."Pitanje ko će da bude u poslaničkoj grupi DS je rešeno na izborima, rešio ga je Ustav i rešio ga je zakon", rekao je Petrović agenciji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.