Petrovcu na Mlavi pomoć Ministarstva zaštite životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2018, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovcu na Mlavi pomoć Ministarstva zaštite životne sredine

Ministar zaštite žživotne sredine Goran Trivan posetio je u utorak opštinu Petrovac na Mlavi, gde je razgovarao sa predsednikom opštine Duškom Nedinićem o najznačajnijim pitanjima i stanju zaštite žživotne sredine u toj opštini.

Nedinić je u otvorenom razgovoru upoznao ministra sa ekološkim problemima, najurgentnijim za rešavanje, koji se odnose na upravljanje komunalnim otpadom, prečišćavanje otpadnih voda i kontaminacije neprijatnim mirisima sa stočne farme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i naglasio da bez pomoći i podrške države oni ne mogu biti uspešno rešeni, saopšteno je iz Ministarstva zaštite žživotne sredine.

Ministar je ocenio da Petrovac na Mlavi, iako mala i nedovoljno razvijena opština, predstavlja područje nedovoljno iskorišćenih potencijala, očuvanih resursa i znatnih kapaciteta za razvoj.

"Ministarstvo će podržati opštinu u njenim aktivnostima u oblasti zaštite žživotne sredine i pomoći da reši, pre svega, pitanja upravljanja otpadom i prerade otpadnih voda. Pružićemo punu stručnu i tehničku pomoć u pripremi neophodne projektno-tehničke dokumentacije, a zatim i realizaciji projekata, i koliko već sledeće godine biće moguće da se sprovodu projekti za rešavanje ključnih ekoloških problema u ovoj Opštini", istakao je ministar, navodi se u saopštenju.

On je ukazao da će Ministarstvo pomoći opštini da dosegne svoje razvojne kapacitete, s obzirom da ekologija donosi mogućnosti otvaranja novih radnih mesta i angažovanja stručnjaka, što će mlade motivisati da ostanu u Petrovcu na Mlavi.

S obzirom na to da se Petrovac na Mlavi suočava sa posledicama ovogodišnjih poplava, ministar Trivan je naglasio da će Ministarstvo sledeće godine ponoviti konkurs za dodelu sredstava za projekte pošumljavanja, i pozvao lokalnu samoupravu da se uključi u akciju pošumljavanja koja će na najjeftiniji i najefikasniji način pomoći ovoj opštini da se bori protiv bujičnih poplava i suša kao posledica klimatskih promena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Japan donirao JKP "Osečina" 72.700 evra za nabavku opreme

Izvor: RTS, 26.Sep.2018

Vlada Japana obezbedila je 72.700 evra Javno-komunalnom preduzeću "Osečina", za nabavku kamiona za prikupljanje smeća i 30 kontejnera. . Ugovor o obezbeđivanju sredstava potpisali su savetnik u Ambasadi Japana u Srbiji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.