Petrovaradin: Uhvaćen snajperista

Izvor: Prva.rs, 20.Mar.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrovaradin: Uhvaćen snajperista

Nepoznata osoba već noćima drže u strahu meštane Petrovaradina u Novom Sadu. Misteriozni napadi traju od četvrtka, a do sada je izrešetano pet kuća i dva automobila.
Novosadska policija je iz porodične kuće Vlada Marića sa lisicima na rukama izvela sumnjičenog da je pucao na kuće komšija na Petrovaradinu. 

Kako javlja reporter Tanjuga, posle hapšenja, uz asisteciju Žanadramerije, jedna od žena iz grupe meštana, koja je pratila šta se dogadja, osumnjčenom je >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << uputila niz uvreda tvrdeći da je mogao da ubije njene roditelje i familiju. 

Na to su reagovali roditelji uhapšenog koji su toj ženi i meštaninu Borislavu Maksiću, na čiju kuću je preksinoć ispaljeno više hitaca, odgovorili da njihovi sinovi nisu pucali ni na koga. 

"Neko je prijavio policiji da moji sinovi pucaju po Bukovičkom putu, ...to nije istina , Maksa (Borislav Maksić) ih je optužio da su pucali na njegovu kuću", rekao je novinarima otac Vlado Marić. 

Upitan odakle oružje koje je pronadjeno u kući, Marić je rekao da je "jedan sin služio u 63. padobranskoj brigadi, da ga je zadužio na služenju vojnog roka i da svi znaju da su pripadnici te jedinice nosili oružje sa sobom kako bi ga imali kada budu pozvani". 

Nešto pre izvodjenja osumnjenog Maksimović, čija kuće je pre dve večeri pogodjena više puta, rekao je novinarima da je prijavio uhapšenog mladića. 

Maksimović je rekao "da uhapšenog mladića nije poznavao iako su u komšiliku 13 godina". 

"Momka nisam ni primećivao, a onda, poslednja dva dana više od deset puta je prolazio pored moje kuće što mi je bilo sumnjivo", rekao je on. 

Prema njegovim rečima, u razgovoru sa zetom koji ima firmu saznao je da je osumnjičeni radio pre godinu dana u istom preduzeću, ali da je dobio otkaz. 

"Kada sam to saznao moje sumnje su se pojačale i sve sam to prijavio policiji...", rekao je Maksimović i zahvalio se policiji na brzoj reakciji. 

Prema njegovim rečima, policija je tokom prepodneva obavila pretres kuće i ponašsla oružje - pištolj i automatsku pušku. 

Novinarske ekipe videle su kako policija iz kuće Marića iznosi dva vojnička ranca i dve papirane kese. 

Iz novosadske policije za sada nije ništa zvanično saopšteno o tom slučju. 

Uz pripadnike Žandarmerije i policije na licu mesta bio je i načelnik Pilicijske uprave Novi Sad Siniša Radaković. 

Radaković je pre dva dana rekao da pripadnici MUP intezivno rade na pronalaženju osobe koja je ispalila nekoliko hitaca u Petrovaradinu iz vatrenog oružja. 

On je tada rekao Tanjugu da je u tom delu grada pojačan broj patrola u cilju pronalaženja i lišenja slobode počinioca tog krivičnog dela i rasvetljavanja svih dogadjaja i okolnosti u vezi sa tim dogadjajem. 

"U ovim pucnjavama nije bilo povredjenih lica. Pripadnici MUP-a preduzimaju sve mere i radnje kako bi obezbedili ličnu i imovinsku sigurnost gradjana tog dela Novog Sada", rekao je Radaković.
Izvor: b92

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.