Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrov: Samo mogu da sanjaju prekomponovanje

Zagreb - Potpredsjednik Vlade Hrvatske i lider Mosta Boža Petrov poručio je šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku da može "samo da sanja" o prekomponovanju vlade.

Kako kaže, naredni korak su izbori.

Petrov je novinarima nakon izglasavanja nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću rekao da smatra da ovoj vladi nije data istinska prilika.

Uvjeren je da će novi izbori biti održani na jesen jer, kako je rekao, takva je praksa u svim demokratski razvijenim državama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Izbori se, rekao je, ne sprovode tokom ljeta.

Petrov je ukazao javnosti da se pokazalo ko u Hrvatskoj s kim odlučuje. To su, rekao je, HDZ i SDP.

"Te dvije stranke su donijele dvije ključne odluke u Sabori i ja im na tome čestitam", rekao je.

A riječ je, objasnio je, o izboru sudija Ustavnog suda i danas o opozivu Oreškovića.

Hrvatska vlada pala je nakon samo nekoliko mjeseci na vlasti, nakon što je Sabor izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Sada već bivši premijer Hrvatske naveo je da nije došao da se bavi politikom nego da pomogne, ali i da su neki mislili da će on biti „lutka“.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.