Petostruko ubistvo kod Skoplja, građani na barikadama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petostruko ubistvo kod Skoplja, građani na barikadama

SKOPLJE -

Tela četvorice makedonskih mladića od 18 do 20 godina i jednog čoveka srednjih godina nađena su sinoć sa prostrelnim ranama nadomak Skoplja, a u znak protesta zbog nezapamćenog pokolja građani su izašli na ulice i postavili barikade zahtevajući hitno pronalaženja krivaca.

Ubijeni su Aleksandar Nakjovski, Cvetančo Acevski, Kire Tričkovski i Filip Slavkovski koji su se spremali za proslavu mature, kao i 45-godišnji Borče Stevkovski koji nije bio u njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvu, već je sam oko 17 sati došao na jezero na pecanje.

Neki Internet portali objavili su više špekulacija o mogućem motivu, a jedna od njih je osveta za nedavno ubistvo dvojice mladića albanske nacionalnosti u Gostivaru, koje je ubio policijski službenik koji je napadnut dok je vodio kući svoju maloletnu kćer.

MUP je zbog ovih špekulacija pozvao građane na strpljenje, da se smire strasti, a da se mediji uzdrže od špeklacija i neproverenih informacija da ne bi bile pokrenute međuetničke tenzije.

Ministarka policije Gordana Jankulovski je apleovala na građane da ostanu mirni:

"Činimo sve da razjasnimo okolnosti pod kojima je počinjeno ovo ubistvo, u kojem je pet osoba, najverovatno bez ikakvog razloga, izgubilo život. Pozivamo da se smire strasti i da se senzacionalističkim informacijam ne doprinosi daljem podgrevanju tenzija", rekla je ona na konferenciji za novinare u Skoplju.

Zvanično, MUP je potvrdio da su tela petorice ubjenih, sinoć oko 22.30 časova, pronašli pecaroši u blizini veštačkog jezera kod sela Smiljkovci.

Na mestu ubistva bilo je čaura, krvi, a na telima ubijenih prostrelnih rana, ali oružje nije pronađeno.

Četvorica mladića su pronađeni pored zemljanog puta, a čovek stotinak metara dalje.

Revoltirani stanovnici naselja Radišani postavili su barikade, pale sveće i ostavljaju cveće na ulici. Oni traže od ministarke Jankulovske da pronađe počinioce ovog masakra i da budu kažnjeni.

MUP Makedonije formirao je Operativni štab čiji je zadatak da koordinira rad na rasvetljavanju svirepog ubistva.

Brat nastradalog 45-godišnjaka za televiziju Kanal 5 izjavio je da im je nezvanično rečeno da su se mladići poznavali sa ubicama i da je njegov brat ubijen da ne bi bio svedok masakra.

Stanovnici okolnih sela su izjavili da su negde oko 20 sati čuli pucnjavu. Navodno, likvidirani su jedan po jedan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.