BG: Policija našla i uhapsila dilere droge đacima FOTO

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Policija našla i uhapsila dilere droge đacima FOTO

Beograd -- Nakon višemesečne istrage, policija uhapsila pet osoba zbog prodaje narkotika u blizini osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Voždovac.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su M. E. (21), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. A. (21), M. N. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (18), K. S. (21) i T. A. (18).

Policija je od pripadnika grupe zaplenila više od 9,5 kilograma marihuane, pištolj i dvadeset pet metaka, saopštio je MUP.

Sumnja se da su članovi ove kriminalne grupe narkotike skrivali u napuštenim vozilima koje su ostavljali na parkinzima, dok su manje količine, spremne za dalju prodaju, skrivali u dvorištima osnovnih i srednjih škola.

Oni su, kako se sumnja, preko maloletnika, marihuanu prodavali u školskim dvorištima i u blizini osnovnih i srednjih škola na Voždovcu.

Sumnja se da su, nakon prodaje, maloletnici novac predavali članovima organizovane kriminalne grupe ili direktno organizatoru.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.