Petoro članova porodice se zapalilo u Indiji, jedan preminuo

Izvor: Blic, 03.Apr.2013, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro članova porodice se zapalilo u Indiji, jedan preminuo

Petoro članova jedne porodice, od kojih je jedan stradao, zapalilo se danas na zapadu Indije, u znak protesta zbog plana vlade da ruši nelegalno izgrađene kuće, među kojima i njihovu, saopštila je policija.

Dvojica muškaraca i tri žene, svi članovi jedne porodice, došli su u zgradu opštine u državi Gudžarat, noseći kanistere pune benzina, tražeći od vlasti da prekine rušenje ilegalno izgrađenih kuća.

Pošto je njihov zahtev odbijen, njih petoro su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << polili benzinom i zapalili, rekao je Ram Sing, policijski zvaničnik u gradu Radžkot za agenciju AFP.

Lokalne vlasti u državi Ahmedabad, presudile su da je kuća ove porodice nelegalno sagrađena i da je treba srušiti, što je njene članove dovelo do očajanja, dodao je Sing.

Pokušaj samospaljivanja, s teškim povredama, preživelo je četvoro članova porodice, dok je jedan od njih, 35-godišnji muškarac, preminuo od povreda.

U indijskim gradovima nalazi se na hiljade nelegalno podignutih kuća, čije rušenje vlasti s vremena na vreme pokreću.

Povezane vesti: Spalila se dva Tibetanca u Kini Živa buktinja: Tibetanac se zapalio i trčao na protestu u Nju Delhiju Novi bilans: 155 ljudi umrlo od pića s metanolom Srušila se stambena zgrada u Nju Delhiju, najmanje petoro mrtvih

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Indijac sekirom ubio četiri žene i pet devojčica

Izvor: Blic, 04.Apr.2013, 18:16

U Indiji je danas jedan seljak sekirom ubio četiri žene i pet devojčica, jer je, navodno, bio mentalno poremećen nakon što ga je ostavila žena, saopštila je policija...Pandu Nagesija (35) ubio je devet svojih susetki tokom smrtonosnog divljanja selom Behratoli u državi Čatisgar u centralnoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.