Petorica Izraelaca privedena na Kipru zbog optužbi za grupno silovanje

Izvor: B92, 04.Sep.2023, 23:53

Petorica Izraelaca privedena na Kipru zbog optužbi za grupno silovanje

Petorica Izraelaca privedena su na Kipru.

Privedeni su nakon što je policija saopštila da im je potrebno više vremena za istragu optužbi da su privedeni silovali Britanku u Aja Napi.

Petorica Izraelaca, stari 19 ili 20 godina, zadržani su u pritvoru po nalogu okružnog suda u Famagusti na još osam dana, nakon što ih je 20-godišnja Britanka optužila da su je ''silom odveli'' iz hotelskog bazena u njihovu sobu i tamo silovali, prenos Gardijan.

Najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvojica optuženih izjavili su da nikada nisu ni videli navodnu žrtvu i odbacili optužbe za grupno silovanje.

Očekuje se da će osumnjičeni narednih dana dati iskaz pred istražiteljima.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Gardijan prenosi da će kiparska policija, koja je prošle godine prošla obuku o postupanju u slučajevima silovanja i ozbiljnih seksualnih napada koje je finansirala Velika Britanija, fokusirati istragu na snimke hotelskih bezbednosnih kamera.

''Na snimku bezbednosnih kamera treba da se vidi da li je odvedena protiv svoje volje i silom u prostoriju'', rekao je policijski zvaničnik.

Gardijan podseća da slučaj u kojem su izraelski državljani optuženi za seksualne prestupe nije usamljen, nakon što je Britanka iz Derbišira 2020. optužila grupu izraelskih turista za grupno silovanje.

Britanka iz Derbišira 2020. optužila grupu izraelskih turista za grupno silovanje.

Ona je kasnije proglašena krivom za ''izazivanje javnog nereda'' i izmišljanje navoda, i provela je šest nedelja u centralnom zatvoru u Nikoziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.