Izvor: Piplmetar.rs, 12.Jul.2023, 12:32

Peto jubilarno izdanje „Opere na vodi“ 8. i 9. septembra u Beogradu: Program je prava „poslastica“

Povodom proslave petog izvođenja “Opere na vodi” ekskluzivno će nastupiti najpopularnija primadona Aida Garifulina

Foto: Promo/Beograd na vodi


Opera na vodi i Belgrade Waterfront ove godine organizuju peto jubilarno izdanje „Opere na vodi“.
Program je zakazan za 8. i 9. septembar sa početkom u 20 časova i 30 minuta na platou kod  Geozavoda.
Prvog dana na programu je Đakomo Pučini, jedan od najvećih kompozitora >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << italijanske opere. Boemi prava filmska priča o strasti, ljubavi i pohlepi, u spektakularnom operskom ambijentu na otvorenom.
Petogodišnji jubijel proslaviće se u trendu sa koncertima na otvorenom koji su prava ekskluziva u svim svetskim metropolama. Peti jubilej potvđuje da Beograd i Srbija predstavljaju prestonicu kulture i umetnosti.
Prvi put ove godine biće postavljen specijalan amfiteatar koji do sada nije viđen kod nas, a koji će Plato Geozavoda pretvoriti u pravu opersku scenu.
Program je prava poslastica Povodom proslave petog izvođenja “Opere na vodi” ekskluzivno će nastupiti najpopularnija primadona Aida Garifulina koja je delila scenu sa čuvenom pop zvezdom Robijem Vilijamsom i tenorom Andreom Bočelijem. Za Aidu kažu da je u sadašnjem vremenu operske scene najlepši lirski glas.
Foto: Promo/Beograd na vodi


Uloga Mimi u operskoj predstavi Boemi pripala je upravo Aidi, ostale uloge poneće tenor Matteo Roma, bariton Željko Lučić, u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće Maestro Dejan Savić.
Druge večeri Manifestacije “Opere na vodi “ Simfonijski orkestar i Hor RTS izvešće jedinstveni Koncert filmske muzike najpopularnijih blokbastera, James Bond 007, John Williams Stars Wars, Game of Thrones, Pink Panter.
„Opera na vodi“ ove fodine će imati posebnu čas da ugosti Maestra Srboljuba Dinića.
Obe večeri pratiće nesvakidašnji specijalni scenski efekti i Gala opening Ceremony kao i specijalna Opera Garden zona.
Karte po promotivnim cenama možete kupiti online na sajtu GIGSTIX i u svim prodajnim  objektima Vulkana.
Sve informacije www.operanavodi.com instagram @operanavodi.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.