Petković nakon sastanka sa Kvintom: Nikad teži sastanak, nećemo odustati od svog naroda

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 21:09

Petković nakon sastanka sa Kvintom: Nikad teži sastanak, nećemo odustati od svog naroda

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji.

Podsećamo, danas se predsednik Srbije Aleksandra Vučića sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte.

Petković je rekao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju na KiM glavni krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

On je nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije rekao za Tanjug da je uredba o platnom prometu, koja će sutra stupiti na snagu još jedan nasilni akt koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda.

Petković je istakao da Kurti odluku o dinaru niti je odložio niti je ukinuo.

"Predsednik Vučić je vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte, i sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj", rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi ove teme i u vezi odluke o ukidannju dinara.

"Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na KiM da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati", naglasio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.