Petković: Za Beograd dijalog neupitan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 14:58

Petković: Za Beograd dijalog neupitan

Za Beograd je pitanje učešća u dijalogu neupitno, ali je to, nažalost, upitno za prištinsku stranu, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i dodao a će se Beograd, kada god dijalog bude organizovan, odazvati.

Petković je tako odgovorio na pitanje da li se brzo očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine imajući u vidu najavljene posete Miroslava Lajčaka.

"Mi smo spremni da razgovaramo o svim pitanjima, pogotovo o onim ključnim i važnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanjima koja opterećuju naše odnose, a mi smo ovog puta istakli pitanje da se formira ZSO, pitanje pravosuđa, posebno u svetlu sramne presude Ivanu Todosijeviću, pitanje energetike, slobode kretanja, to su važne teme, na tome ćemo insistriati", rekao je

Petković koji je prisustvovao sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srpske liste.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija o uvođenju takozvanog reciprociteta prema Srbiji, Petković je kazao da će Srbija učiniti sve da sačuva mir.

"Vučić je zagovornik politike koja treba da osnaži ceo prostor Zapadnog Balkana i u tom smislu sve poruke koje su protiv ekonomije, slobode kretanja, koje podrazumevaju svako kršenje Briselskog sporazuma naravno da otežavaju ceo proces", rekao je Petković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.