Izvor: RTS, 10.Feb.2023, 17:15

Petković: Tanki argumenti Kurtija protiv ZSO, preuzete obaveze se moraju poštovati

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da koliko god se Kurti upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja Zajednice srpskih opština, realnost ga demantuje, a preuzete obaveze moraju da se poštuju jer bez toga nema suštinskog napretka.
Petar Petković je rekao da je Aljbin Kurti jedini koji je u panici jer mu odavno otkucava sat da formira Zajednicu srpskih opština.

Poručuje Kurtiju da ne pripisuje svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << panične napade Beogradu i Srbima sa KiM koji, kaže, samo žele poštovanje sporazuma i svojih krucijalnih prava garantovanih Prvim briselskim sporazumom i potonjim sporazumima.
Petković kaže i da veruje da Kurti dobro razume i razgovetno čita poruke kompletne međunarodne javnosti da je formiranje ZSO predviđeno briselskim sporazumom obaveza koju mora da ispuni, a ne pitanje njegove samovolje.
"Takozvani ministar koga Kurti pominje nije ništa drugo do njegov kolaboracionista na urušavanju i uništavanju srpske budućnosti na prostoru Kosova i Metohije i niti predstavlja Srbe niti će to ikada biti i kao takav on je samo još jedna udarna batina u rukama Prištine i ništa više", zaključio je Petković.
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je ranije danas da Beograd, a ne Srbi sa Kosova, traži hitno formiranje ZSO, jer je navodno u panici i želi što pre kontrolu nad svim opštinama sa srpskom većinom.
On je na obeležavanju 16. godina od pogibije dvojice članova njegove stranke, rekao da je plan Martija Ahtisarija, koji je osnova za ustav tzv. Kosova i danas problem, jer na osnovu njega međunarodna zajednica, a posebno Srbija, insistiraju na formiranju Zajednice srpskih opština.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Tanki argumenti Kurtija protiv ZSO, obaveze mora da se poštuju

Izvor: B92, 10.Feb.2023

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da koliko god se Kurti upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja ZSO..."Ralnost ga demantuje, a preuzete obaveze moraju da se poštuju jer bez toga nema suštinskog napretka", kaže Petković..."Jedini koji je u panici jeste...

Nastavak na B92...

Petković odgovara Kurtiju: Jedini koji je u panici jeste on, jer mu otkucava sat da formira ZSO

Izvor: Blic, 10.Feb.2023

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da realnost demantuje premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija koliko god se upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), te dodao da preuzete obaveze moraju da se poštuju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.