Petković: Svečlja, prestani sa lažima

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 17:38

Petković: "Svečlja, prestani sa lažima"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalju Svečlji da prestane da laže.

"Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti", naveo je Petković.

Petković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da je laž da je papir koji je Svečlja danas objavio nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske.

"To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove 'lista pakovanja'. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva", navodi Petković.

Petković ističe da je Svečlja lagao i za preminulog Srbina u Novom Pazaru, da je Milan Radoičić smešten na VMA, kao i da je u Banjskoj zaplenjeno navodno vozilo Žandarmerije, navodeći da je reč o vozilu "za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikakve veze ni sa srpskom vojskom ni policijom".

"Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije, što je potpuna neistina. Zato, Svečlja, prestani sa lažima", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Petković: Svečlja, prestani sa lažima!

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 27.Sep.2023

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković poručio je danas ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalju Svečlji da prestane za lažima i naglasio da je njegova namera da optuži Beograd za navodnu umešanost u događaje u selu Banjska. “Kurtijev...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.