Peticijom do troškova za prevoz

Izvor: Kurir, 18.Jun.2012, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticijom do troškova za prevoz

JAGODINA - Radnici Industrije kablova u Jagodini će danas primiti prvu naknadu za prevoz, nakon 36 meseci, izjavio je predsednik sindikata ove firme Dragan Rajić, ističući da je odluka doneta posle peticije koju je nekoliko stotina zaposlenih potpisala krajem prošle sedmice.

"Ovo je dogovoreno sa generalnim direktorom "Kablova" Ratkom Vučurovićem i isplate će narednih meseci ići redovno svakog meseca", rekao je Rajić. On je dodao da će sindikat u četvrtak ponovno imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sastanak sa rukovodstom firme i razgovor o tome kako pronaći način da se isplati zaostali dug.

Nezadovoljstvo radnika je krenulo iz Fabrike energetskih kablova, u kojoj je zahtev za isplatu putnih troškova potpisalo 150 zaposlenih. Oni tvrde da je njihova plata 25.000 dinara a da za prevoz mesečno plaćaju oko 5.000 dinara. Uz to, oni podsećaju da im firma duguje i isplate za jubilarne nagrade.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.