Peticija za smenu Malovićeve, Ristića i Homena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija za smenu Malovićeve, Ristića i Homena

BEOGRAD -

U organizaciji Sindikata pravosuđa Srbije danas je počelo prikupljanje potpisa građana za smenu ministarke pravde Snežane Malović, člana Visokog saveta sudstva Boška Ristića i državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena.

Sindikat je pokrenuo potpisivanje peticije za njihovu smenu jer smatra da su najodgovorniji zbog , kako tvrdi, "lošeg stanja u pravosuđu, propale reforme, prikrivanja istine i obmanjivanja javnosti".

Na platou ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Doma sindikata na Trgu Nikole Pašića, akcija je počela simbolično u 12,05 časova, pod sloganom:"Za resetovanje pravosuđa i arhiviranje neodgovornih političara".

Predsednica sindikata Slađanka Milošević je u izjavi novinarima objasnila da Malović, Ristić i Homen "nisu nedužni" zbog toga što pravosuđe ne može da građanima pruži delotvornu zaštitu.

To nije moguće, kako je kazala, zbog velikog broja nerešenih predmeta, neujednačenog opterećenja zaposlenih, loših uslova rada, nedostatka finansijskih sredstava za normalno funkcionisanje pravosuđa.

Kada je reč o uslovima rada, ona je ukazala da su problem stare zgrade s dotrajalim instalacijama, nedostatak prostora i vozila, svakodnevni problemi s kompjuterskim programima, odnosno nepostojanje kompjuterske opreme i programa u sudskim jedinicama.

Prema rečima Miloševićeve, Malović, Ristić i Homen treba da budu smenjeni i zbog "nacionalne i svetske bruke oko reizbora sudija i tužilaca i odugovlačenja s preispitivanjem odluka po žalbama neizabranih sudija i tužilaca" na opštim izborima decembra 2009. godine.

Na pitanje novinara zašto potpisivanje peticije organizuju pred kraj mandata ove vlade Miloševićeva je podsetila da je Sindikat pravosuđa još 2010. uzaludno tražio smenu predsednice Visokog saveta sudstva Nate Mesarović, ali da očito "odgovornosti u Srbiji nema, jer bi u suprotnom vodeći ljudi u pravosuđu odavno boli smenjeni".

Ona je dodala da ova akcija ima smisla jer čak i da Malović, Ristić i Homen ne budu smenjeni, barem neće otići sa vlasti "čisti" i da "neće moći da nam se posle izbora vrate kao uspešni reformatori na neke nove funkcije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikupljanje potpisa za smenu Malovićeve, Ristića, Homena

Izvor: S media, 09.Mar.2012

U organizaciji Sindikata pravosuđa Srbije danas je počelo prikupljanje potpisa građana za smenu ministarke pravde Snežane Malović, člana Visokog saveta sudstva Boška Ristića i državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena.....Sindikat je pokrenuo potpisivanje peticije za njihovu smenu...

Nastavak na S media...

Peticija za smenu Malovićeve, Ristića, Homena

Izvor: Mondo, 09.Mar.2012

U organizaciji Sindikata pravosuđa Srbije danas je počelo prikupljanje potpisa građana za smenu ministarke pravde Snežane Malović, člana Visokog saveta sudstva Boška Ristića i državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena.

Nastavak na Mondo...

Građanski protest 18. marta u Podgorici

Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Mar.2012

Veliki građanski protest pod sloganom "Vrijeme je" održaće se 18.marta u 12 časova na Trgu republike u organizaciji Unije slobodnih sindikata (USS), Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentske unije. Kako je saopšteno cilj protesta je zaštita daljeg urušavanja životnog standarda...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.