Peticija za PROTERIVANJE Dragice Gašić direktan udar na POVRATAK Srba u Đakovicu: Ovo nije način rešavanja problema iz prošlosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2021, 17:44

Peticija za PROTERIVANJE Dragice Gašić direktan udar na POVRATAK Srba u Đakovicu: "Ovo nije način rešavanja problema iz prošlosti"

Veliki udar za Srbe, prema rečima Gorana Rakića

Kosovski ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ocenio je da je peticija 11 nevladinih organizacija iz Ðakovice kojom se traži ponovno proterivanje povratnice u ovaj grad Dragice Gašić, direktan udar na proces povratka i istakao da je sada kristalno jasno zašto je Ðakovica i dalje zabranjeni grad za povratak većeg broja raseljenih.

- Ovo nije način rešavanja problema iz prošlosti. Dragica Gašić se vratila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u želji da nastavi život u gradu u kome je živela pre raseljenja 1999. godine i to joj se pravo ni na koji način ne sme uskratiti - izjavio je Rakić.

Dodao je da ovakve poruke, ne samo da otežavaju posao onima koji rade na procesu povratka već šalju jasnu poruku i onima koji o povratku razmišljaju, da nisu dobrodošli i da će imati probleme ako se na taj korak odluče.

Rakić je pozvao predstavnike međunarodnih organizacija i institucija da pomognu u rešavanju ovakvih problema jer je, kako je rekao, nedopustivo da se nekome zabranjuje osnovno pravo, a to je pravo na život u mestu gde je nekada živeo.

- Ministarstvo za zajednice i povratak i ja lično ću se uvek zalagati da svima koji žele da se vrate to i omogućimo. Ovakve poruke ćemo shvatati kao još jedan u nizu kamena spoticanja u poslu koji radimo ali i sada poručujem da nas to neće zaustaviti u nameri da povratnika bude više - zaključio je ministar Rakić.

Dragica Gašić se posle 22 godine vratila u rodnu kuću u Ðakovici, gde je jedina Srpkinja i prethodnih dana je često bila na meti albanskih ekstremista a sada su i nevladine organizacije iz Ðakovice najavile da će podneti inicijativu da se ona zauvek protera sa kućnog praga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.