Peticija protiv odlaska u Srebrenicu

Izvor: RTS, 04.Jul.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija protiv odlaska u Srebrenicu

Grupa studenata sa nekoliko fakulteta saopštila je da će u sredu, 8. jula Vladi Srbije predati apel sa 2.000 potpisa da predsednik i premijer Srbije ne idu u Potočare 11. jula.
Kako se navodi u saopštenju, studenti očekuju da će ih premijer primiti i pružiti im priliku da obrazlože svoje zahteve, prenosi Tanjug.
Grupa od 400 srpskih studenata sa više privatnih i državnih fakulteta iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i inostranstva je u pismu 23. juna apelovala na predsednika i premijera da ne idu u Potočare 11. jula i da od Rusije zatraže da stavi veto na britansku rezoluciju o Srebenici u Savetu bezbednosti.
U otvorenom pismu, koje su inicirala tri beogradska fakulteta - Fakultet političkih nauka, Bogoslovski i Pravni falultet - navodi se da bi njihov odlazak u Potočare imao dalekosežne posledice po srpski narod.
Studenti su danas iskazali veliku zahvalnost svima koji su ih podržali u akciju.
Suočeni sa pokušajima demonizacije Srbije i srpskog naroda, mi kao predstavnici njene mladosti i akademske zajednice, osećamo potrebu da iskažemo svoj stav u ovom izuzetno važnom pitanju za našu budućnost", kaže se u saopštenju.
Deset dana kasnije možemo samo konstatovati da smo još čvršći u svojim uverenjima da bi odlazak državnih predstavnika Srbije na ovaj najavljeni skup, kao i eventualno usvajanje britanske rezolucije o Srebrenici ostavilo trajne posledice po buduće srpske naraštaje, kao i na naš odnos prema sebi, svojoj istoriji, kulturi i identitetu, navodi se u saopštenju studenata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.